Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi

KMÜ-Umutlar Akademisi Projesi Başlıyor!

Karamanlı lise son sınıf öğrencileri KMÜ'de hem üniversite havasını soluyacak hem de okumak istedikleri bölümün derslerine katılarak daha yakından tanıyacak.

Protokol KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Namık Ak, üniversiteye giriş sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ni ve öğrenim görmeyi hedefledikleri bölümleri daha yakından tanımaları için onlara bir imkan sunduklarını ifade etti.

‘UMUTLAR AKADEMİSİ’ PROJESİ EĞİTİMİ 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen 'KMÜ-Umutlar Akademisi’ projesi ile ilgili fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu sekreterlerine yönelik bir eğitim gerçekleştirildi. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Arş. Gör. Yunus Emre Büyükbasmacı, Karaman'da bulunan liselerde öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerinin isteğe bağlı olarak projeye katılım gösterebileceğini belirtti. Arş. Gör. Büyükbasmacı, öğrencilerin proje ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde hayal ettikleri bir bölümde derslere katılması ve bölüm hakkında bilgi edinmesinin amaçlandığını ifade etti.