Sevgili öğrencimiz

Her yıl katlanarak artan binlerce öğrenci arasından seçilerek üniversitemize yerleştirilmiş bulunmaktasınız. Sizleri içtenlikle kutlar göstermiş olduğunuz başarının devamını dileriz. Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında
 www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak olan 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri gerekmemektedir. Kayıt sürecini E-Devlet sistemi üzerinden tamamlayan öğrencilerimizden lise diploması da dahil olmak üzere hiçbir belge talep edilmeyecektir.

Online kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin ise 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacaktır.

2019 – 2020 eğitim – öğretim yılı dersleri 23 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kaydı yaptırmayacak olup, güz dönemi ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

*** Önemli Not: Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimiz 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıf eğitimlerini Selçuk Üniversitesinde sürdüreceğinden ders kayıtlarını Selçuk Üniversitesinde yaptıracaklar ve gerek akademik takvim gerekse mevzuat açısından Selçuk Üniversitesi hükümlerine tabi olacaklardır.

Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak olan öğrencilerde 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında şahsen Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunarak geçici kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Mezun olduklarını belirten resmi yazı veya diplomaları ile 31 Aralık 2019 tarihinde kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. 31 Aralık 2019 tarihine kadar mezun olduklarına dair resmi yazı veya diplomalarını ibraz etmeyen öğrencilerin geçici kayıtları silinerek asıl kayıt hakları iptal edilecektir.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak birden fazla yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan normal öğretim öğrencileri katkı payı ödeyeceklerdir.

İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrencilerin öğrenim ücreti tahsilatları 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacaktır. Öğrencilerimizin bulundukları yerdeki en yakın T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet şubesinden 20 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Öğrenim ücretini yatırabilmek için ATM'lerin "Ödemeler", "Üniversite Ödemeleri", "Karamanoğlu Mehmetbey Ünv." menüsünden öğrenci numaranızı girerek yatırabilirsiniz. ATM'lerden öğrenim ücreti yatırmak için banka hesabınızın bulunması gerekmemektedir "Giriş" tuşuna basarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde, öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

Engelli öğrencilerimiz engel oranını gösteren sağlık raporu ile başvurmaları halinde, engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

Dikkat Edilecek Hususlar:

* Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış olduğunuz dersler için en geç 27 Eylül  2019 tarihine kadar muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini kayıt yaptırdığınız Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna şahsen teslim edebilir veya posta ile gönderebilirsiniz.

* Bütün bölümlerimizde (İslami İlimler Programı ve Mütercim - Tercümanlık programları hariç) İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunmakta olup İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitimi almak istiyorsanız, 27 Eylül 2019 tarihine kadar Yabancı Diller Bölümü'ne (Edebiyat Fakültesi ikinci kat 205 numaralı oda) şahsen başvuru yapabilirsiniz.

* İslami İlimler, Arapça Mütercim Tercümanlık ve Almanca Mütercim Tercümanlık programlarına yerleşen öğrencilerimiz için 20 Eylül 2019 tarihinde Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. Yapılacak sınavdan başarısız olan öğrencilere 1 yıl süreli Zorunlu Hazırlık Programı uygulanacaktır.

* 25 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil (İngilizce) dersi muafiyet sınavına katılmak istiyorsanız kmu.edu.tr/ydb internet adresini dikkatlice inceleyiniz.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi İçin Tıklayınız.

Üniversitemiz Bölümleri / Programlarına Ait Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

Katkı Payı / Öğrenim Ücreti Miktarları İçin Tıklayınız.