Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Tıp Fakültesi

Kitabımız Yayımlandı

KMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Tıbbi Farmakoloji AD. Başkanı Prof. Dr. Harun ALP, Histoloji ve Embriyoloji AD. Başkanı Prof. Dr. Murat Çetin RAĞBETLİ ve Tıbbi Biyoloji AD. Dr. Öğr. Üyesi Hale KÖKSOY’un editörlüğünü yaptığı şeker hastalığı (diabetes mellitus) konusunda iki adet kitap ingilizce olarak uluslararası Nobel Tıp Kitapevleri tarafından Eylül-2023’te basıldı. Editör hocalar katkılarından dolayı KMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun ODABAŞ’a teşekkür edip, şeker hastalığı konusunda toplumumuzda farkındalığın daha da artması gerektiğini ifade ettiler. Editörler diyabetin, Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve giderek artan ciddi sağlık sorunu haline geldiğini ifade ettiler. Özellikle de Ülkemizde maalesef 20-79 yaş aralığında yaklaşık 7 milyon diyabet hastası olduğunu ve bu rakamın toplam yetişkin nüfusun yaklaşık %15'ine denk geldiği bildirerek, bu rakama prediyabet kişi sayısını da ilave edersek çok ciddi bir rakama ulaşacağını belirttiler. Şeker hastalığına dair yazılan bu kitaplardan birisinin Temel Bilimler (Current Multidisciplinary Approach to Diabetes Mellitus Occurrence Mechanism) ve diğerinin Klinik Bilimler (Current Perspective on Diabetes Mellitus in Clinical Sciences)  açısından okuyuculara kapsamlı bakış açısı sunduğunu belirten editörler, bu 2 kitabın sadece diyabetin bilimsel yönlerini ayrıntılı şekilde anlamak isteyenler için değil, aynı zamanda güncel tedavi yöntemlerini bilgilendirmek ve bilgileri güncellemek içinde doktorlar, araştırmacılar ve öğrenciler için de kaynak kitaplar olarak tasarlandığını söylediler. Ayrıca kitapların yazarlarının başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi hocaları olmak üzere, Selçuk Üni., Çukurova Üni., Ankara Yıldırım Beyazıt Üni., Malatya Turgut Özal Üni., Van Yüzüncü Yıl Üni., Konya Teknik Bilimler Üni., Bursa Diş ve Ağız Sağlığı Hastanesi ve Konya Meram Hastanesi doktorlarından oluştuğunu bildiren ediötörler, tüm yazarlar adına KMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun ODABAŞ’a desteklerinden dolayı teşekkür edip, kitapları takdim ettiler. KMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun ODABAŞ ise “Kitapların diyabetin karmaşıklığını anlamaya ve faydalı çözüm önerileri sunmaya katkı sağlayacağını, aynı zamanda diğer çalışmalara da ışık tutacağını ve diyabet konusunda farkındalığı arttıracağını ifade ederek, editör hocalara ve tüm yazarlara katkılarından dolayı teşekkür etti.”