Journal of Agriculture, Food and Ecology’nin 3. cilt 1. sayısı, 16 Temmuz 2025 tarihinde yayımlanmıştır. Tarım, gıda ve ekoloji alanlarında disiplinlerarası yaklaşımla hazırlanan toplam 3 araştırma makalesi, bu sayıda bilim dünyasıyla buluşmaktadır.
Bu sayımızda, taze kivi suyu, taze zencefil suyu ve transglutaminaz çözeltisi ile yapılan marine işleminin tavuk etinin teknolojik ve dokusal özelliklerine etkilerinden; teak ve hindistancevizi yetiştirilen toprakların fizikokimyasal özelliklerinde toprak dinamiklerinin rolüne; ayrıca Nijerya’nın Sapele, Amukpe bölgesindeki yağlı palmiye bahçelerinde toprakların fizikokimyasal özelliklerinin değerlendirilmesine kadar güncel ve özgün çalışmalar yer almaktadır.
Yayınlanan başlıca makaleler:
The Effect of Marination with Fresh Kiwi Juice, Fresh Ginger Juice and Transglutaminase Solution on The Some Technological and Textural Properties of Spent Chicken Meat
Cihan Kaya, Sümeyra Sultan Tiske İnan, Gizem Şahin (s.1-6)
The Influence of Soil Dynamics on Physico-Chemical Properties of Teak and Coconut Cultivation Soils
İsaiah Ufuoma Efenudu, Anthonia Osayanmon Bakare (s.7-14)
Assessment of The Physicochemical Properties of Oil Palm Groves in Sapele, Amukpe Delta State, Nigeria
Olakunle Emmanuel Jayeola, İsaiah Ufuoma Efenudu, Aimiesomon Michael Erhayimwen (s.15-24)
Yeni sayımızda emeği geçen tüm yazarlarımıza, hakemlerimize ve editör ekibimize teşekkür ederiz. Güncel ve önceki sayılarımıza dergi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Okunma Sayısı: 13