Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

E-İmza İlk Başvuru Ve Yenileme İşlemleri

 İlk defa E-imza başvurusu yapacak personel;

Üniversitemiz birimlerinde idari görevi olan personel için, görevlendirme yazısı veya FR-292-Nitelikli Elektronik Sertifika Başvuru Formunun EBYS yazı ekinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığına gönderilmesi ile başvuru işlemi başlatılmış olur. 

Talep doğrultusunda BİDB tarafından, ilk defa Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) alacak personel için Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne (Kamu SM) başvuru yapılır.

Kamu Sertifikasyon Merkezi'nden (Kamu SM) personelin e-posta adresine parola ve link gönderilir. Personel burada istenen bilgileri online form üzerinde doldurarak 'Islak İmza' butonundan formun çıktısını alarak 'imzalar' ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığına teslim eder. Form KamuSM'ye gönderilmek üzere BİDB tarafından EBYS ile imzaya sunulur ve sonrasında KamuSM'ye gönderilir. Sürecin tamamlanmasının ardından personelin kurum adresine Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) gönderilir. 

 

 E-imza yenileme yapacak personel;

İdari görevi devam eden KMÜ personeli için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçiler. Daire Başkanlığı yenileme için Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne (Kamu SM) başvuruyu iletir. 

Kamu Sertifikasyon Merkezi'nden (Kamu SM) personelin e-posta adresine e-onay ve Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvurusunun tamamlanması için parola ve link gönderilir. Personel, e-posta adresine gönderilen linkten parola ile giriş yaparak istenen bilgileri doldurur ve onay kodu ile e-onay formunu e-imza ile imzalar. İmza işlemi sonrasında web tarayıcısına giderek e-onay işlemi tamamlanır. Kamu Sm online işlemler menüsünden NES başvuru sorgu ile yapılan başvurunun durumu kontrol edilir ve üretim aşamasında ise başvuru tamamlanmış olur. Sonrasında personelin kurum adresine Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) gönderilir. Konuyla ilgili işlem destek videomuzda anlatılmıştır. 

E-Onay; Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne (Kamu SM) Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvurusunda bulunan kişilerin, E-Onay sayesinde, elektronik imzalı onaylarının alınması koşuluyla, bundan sonra yapacağı NES başvurularında, imzalı başvuru formu göndermelerine gerek kalmaksızın e-imzalarının daha hızlı temin edilmesini sağlamak amacıyla mevcut e-imza ile başvuru yapılmaktadır. İlgili kılavuz için tıklayınız.