Fakültemiz ile Karaman İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve görme engelli öğrencilere temel dini bilgilerin yanı sıra Kur’an eğitimlerinin verildiği ‘İbn Ümmü Mektum Yaz Kur’an Kursu’ tamamlandı. 120 saatlik kursun tamamlanmasının ardından öğrenciler ve eğitmenlerinin katılımıyla kapanış programı düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmaları ile devam etti. Programda ilk olarak söz alan Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duran Ali Yıldırım, “Bugün düzenlemiş olduğumuz bu program ile gönül dilinden anlamayı, anlaşmayı ve bağlanmayı öğreneceğiz. Allah’ın bize vermiş olduğu nimetleri saymakla bitiremeyiz ve ne kadar uğraşsak da şükrünü tam anlamıyla eda edemeyiz. Bize verilen ve üzerimizdeki bütün nimetleri anlayıp fark etmeli ve bu nimetler için şükretmeliyiz. Dil ile herkes konuşur, gönülden konuşmak ise herkese nasip olmaz. Buradaki kardeşlerimiz can gözü ile göremiyorlar belki fakat onlar gönül gözü ile görerek bugün bizimle birlikteler. Burada ortaya konulan emek bizim için çok değerli. Öğrencilerimizin fedakâr, cefakâr, vefakâr aileleri başta olmak üzere emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Karaman İl Müftüsü Muhammet Lütfi Ketenci ise, “Öğrencilerimizin dertleriyle dertlenebilmek, onları hissedip hep birlikte emek verip bu programı düzenleyebilmek çok önemliydi. Bu sebeple emeği geçen tüm hocalara, öğrencilere ve sabır abidesi kıymetli ailelerine teşekkürü bir borç bilirim. Kurs süresi boyunca öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim eğitimi aldılar. Kur’an aklı ve kalbi imar eder, nasıl yaşanacağını ve ahreti anlatır. Hak ile batılı, doğru ile yanlışı, faydalı ile zararı, güzel ile çirkini ayırmak için yol gösterir. Öğrencilerimiz öğrendikleri Kur’an-ı Kerim’i kalplerine nakşedecekler ve kendilerince anlatıp öğretecekler.” dedi.
Kurs eğitmenlerinden Fakültemiz Öğrencisi Çağla Nur Kaymaz da kurs süresi boyunca hissetmiş olduğu duygularını paylaştı. Kaymaz, “Benim için üstlendiğim görev tam anlamıyla gönül verdiğim, üstlenmekten korkmadığım, zorluklarını bildiğim halde aşabileceğime inandığım bir görevdi. Kurs başlamadan önce beklentim kendi halinden memnun olmayan kişilikte çocuklarla karşılaşacağımdı. Fakat onları tanıdığım zaman düşündüğümün tam aksine hayata bağlılıklarını, mutluluklarını ve dillerinden eksik olmayan şükürlerini gördüm. Yaşama bu derece bağlı olmaları, engelleri büyük olmasına rağmen rehavete kapılmadan kalplerindeki inançla kendilerini bulmuş olmaları beni çok etkiledi. Kendi hayat ışıklarıyla benim hayatımı da aydınlattıkları, bana her halimde ve her durumda şükretmeyi öğrettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Program, öğrencilerin gerçekleştirmiş olduğu aktivitelerin video gösteriminin ardından sure ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.
Programın kapanış konuşmasını yapan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Başkonak ise “Üniversitemizin ve Müftülüğün bize sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek görme engelli öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’i öğretmek ve İslam’ı sevdirmek için böyle bir kurs düzenledik. Öğrencilerimiz bize konuşacak çok bir şey bırakmadılar. Gönlümüzü ilmek ilmek işlediler. Allah’ın imtihanının farkında olarak saçlarını süpürge eden anne ve babaları öncelikle tebrik ediyorum. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül olmak üzere bizlere destek veren bütün kurum ve kuruluşlara, Fakültedeki hocalarımıza, eğitimcilerimize, İslam’ın güzelliğini hissederek haftanın beş günü buraya kadar gelen öğrencilerimize ve onları taşıyan servis şoförümüze kadar herkese teker teker teşekkür ediyorum.” dedi.
Program, kursa katılan öğrencilerin duygularını paylaşmalarının ardından, hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.