KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI
ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ
Amaç
Madde 1 - (1) Bu yönerge, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarına kabul edilecek uluslararası öğrencilerin başvuru, değerlendirme ve kayıt işlemlerini düzenler.
Madde 2 - (1) Bu yönerge, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde uluslararası öğrenci programı kapsamında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin seçim, başvuru, değerlendirme ve kayıt işlemleri ile Türkçe ve Yabancı Dil Hazırlık Eğitimine ilişkin hükümleri kapsar.
Madde 3 - (1) Bu yönerge,
a) 30.04.1985 tarih ve 18740 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye’de Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin Yönetmelik,
b) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 27.01.2010 tarih ve 06-383-3269 ve 06-383-3270 sayılı yazıları,
c) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2010 tarih ve 06-800-6165 sayılı yazısı,
ç) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 23.03.2010 tarih ve 06-1489-10212 sayılı yazısı,
d) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 06.06.2011 tarih ve 3733-023747 sayılı yazısı,
e) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2013 tarih ve 1177-8033 sayılı yazısı,
f) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 14.02.2017 tarih ve 11298 sayılı yazısı,
dikkate alınarak hazırlanmıştır.
a) Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu:Uluslararası öğrencilerin başvuru yaptığı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine bağlı her bir fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunu,
b) GCE AL: KKTC'de lise bitirme sınavını,
c) İkamet Tezkeresi: T.C. vatandaşı olmayanların ülkemizde belirli bir süre ikametlerine izin verildiğini gösteren belgeyi,
ç) KARDİL: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezini,
d) KKTC: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni,
e) MEB: Millî Eğitim Bakanlığını,
f) ÖSYM: Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezini,
g) ÖSYS : Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavını,
ğ) Rektörlük: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğünü,
h) TÖMER : Türkçe Öğretim Merkezini,
ı) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünü,
i) Uluslararası Öğrenci: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine başvuru yapan ve/veya Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde eğitim-öğretim gören yabancı uyruklu öğrenciyi,
j) Üniversite (KMÜ): Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini ifade eder.
Madde 5 - (1) Uluslararası Öğrenci Programı kapsamında Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler, Uluslararası Öğrenci statüsünde değerlendirilir.
Başvuru koşulları
Madde 6- (1) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ön lisans ve lisans programlarına kabul edilecek Uluslararası Öğrenci Programı adayları; milliyet, cinsiyet, dil ve din ayrımı yapılmaksızın üniversitenin bütün alan ve dallarında öğrenim görebilirler. Bu programlara öğrenci seçimi, Yükseköğretim Kurumunun belirlediği temel esaslar çerçevesinde aşağıdaki başvuru koşullarına göre yapılacaktır.
a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla:
1) Yabancı uyruklu olanların,
2) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığından, Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı “Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge” sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)
3) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenlerin / bu durumdaki çift uyrukluların,
4) a)01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime (lise) devam eden T.C. uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını K.K.T.C. hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını K.K.T.C. dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime (lise) başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını K.K.T.C. hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını K.K.T.C. dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
5) K.K.T.C. uyruklu olup; K.K.T.C.’de ikamet eden ve K.K.T.C.’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların, başvuruları kabul edilecektir.
b) Adaylardan;
1) T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,
2) K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin (lise) tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 yılları arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
3)Madde 6-a.2’ de tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (A maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç),
4) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin (lise) tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 yılları arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
5) Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya Madde 6-a.2’ de tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyrukluların,
6)Fikir ve eylemleri ile T.C. aleyhine faaliyette bulunmuş veya T.C. vatandaşlığından bir yaptırım olarak çıkarılmış bulunan kişilerin,
7) Türkiye’de bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası almış olanların, başvuruları kabul edilmeyecektir.
Kontenjanların belirlenmesi ve başvurular
Madde 7 - (1) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından;
a) Uluslararası Öğrenci Programı kontenjanları, ilgili programın bir önceki yıl ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kontenjanının % 50'sini geçmeyecek şekilde ilgili akademik birim kurulları tarafından belirlenerek Üniversite Senatosunda karara bağlanır ve uygulama takvimi ile birlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirilir.
b) Başvuru evrakları, başvuru tarihleri ve kontenjanlar başvuruların başlamasından en geç 15 gün öncesine kadar KMÜ web sayfasında da ilan edilir ve başvurular akademik takvime göre çevrim içi (on-line) olarak alınır.
Madde 8 - (Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı) (1) Üniversitemizin uluslararası öğrenci kabul edeceği programlara yapılan başvuruların incelenmesi, değerlendirilmesi, yerleştirme işlemleri ile sonuçların ilanı Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulacak olan, Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi veya Uluslararası Öğrenci Programı Başvuru ve Değerlendirme Komisyonu tarafından aşağıda belirtildiği şekilde yürütülür. Uluslararası Öğrenci Programı Başvuru ve Değerlendirme Komisyonu biri rektör yardımcısı olmak üzere üniversitenin akademik birimlerini dengeli bir şekilde temsil eden beş öğretim üyesinden oluşur. Komisyonun görev süresi üç yıl olup, komisyon kararları salt çoğunlukla alınır.
a) Çevrim içi (on-line) başvuruları neticesinde başvuru koşullarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
b) Uluslararası öğrenci adayı yalnızca bir kullanıcı adı (e-posta adresi) ile en fazla 5 programa başvurabilir. Birden fazla kullanıcı adı ile başvuru yapan adayların ilk başvuruları değerlendirmeye alınır, diğer başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
c) Başvurusu kabul edilen uluslararası öğrenci adayları davet mektuplarını çevrim içi (on-line) başvuru sistemi üzerinden alacaklardır.
ç) Belge doğrulama sistemi bulunmayan kurum ve kuruluşlara ait ibraz edilen sınav sonuç ve başarı belgeleri değerlendirmeye alınmaz.
d) Uluslararası öğrenci adayı başvuru durumunu, başvuru yaptığı çevrim içi (on-line) sistem üzerinden takip etmek ve gerekirse başvuru süresi içerisinde güncellemekle yükümlüdür.
e) Başvuru ücretini yatırdığına dair banka dekontunu başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
Yerleştirme
Madde 9 - (Değişik: 23.01.2019 tarihli ve 02-2019/07 Sayılı Senato Kararı) (1) İlan edilen kontenjanlar için sınav ve yerleştirme işlemleri Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi veya Uluslararası Öğrenci Programı Başvuru ve Değerlendirme Komisyonu tarafından aşağıda belirtilen şekle göre yürütülür.
a)(Değişik: 23.01.2019 tarihli ve 02-2019/07 Sayılı Senato Kararı) Adaylar Üniversite tarafından yapılacak Ölçme Değerlendirme Sınavı sonuçlarına göre tercih ettikleri programlara yerleştirilir. Ölçme Değerlendirme Sınav puanı eşit olan adaylardan yaşı küçük olan adaya öncelik hakkı verilir. Sınava katılmayan adayların başvuruları geçersiz sayılır.
b)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı) Kültürel çeşitliliği sağlamak adına yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde başvuran adayların başvuruları, sınav şartı aranmaksızın öncelikli olarak değerlendirilir.
c) (Değişik: 23.01.2019 tarihli ve 02-2019/07 Sayılı Senato Kararı) Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan bölüm veya programlar için genel koşullara ilave olarak ilgili birimler tarafından yapılacak sınavdan 100 puan üzerinden en az 60 puan alınması gerekir.
ç)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı) Uluslararası Öğrenci Programı Başvuru ve Değerlendirme Komisyonu tarafından ölçme ve değerlendirme sınavı ile yerleştirme sonuçları KMÜ genel ağ (web) sayfasında ilan edilir ve kayıt işlemleri için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir.
d)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kontenjanları doldurup doldurmamakta serbesttir. Ülke çeşitliliğini sağlamak adına ülke kotası belirleyebilir.
e)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Başvuru koşullarını sağlamış olmak yerleştirme için kabul edilmeyi gerektirmez.
f)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan öğrenciler kayıt hakkını kaybeder.
Madde 10 -
(1) Üniversitemizde öğrenim hakkı kazanan uluslararası öğrencilerden alınacak katkı payı ve öğrenim ücreti miktarları, Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenir.
(2) (Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı) Uluslararası Öğrenci Programı sınavı ve başvuru ücretleri her yıl Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi veya Uluslararası Öğrenci Programı Başvuru ve Değerlendirme Komisyonu tarafından, Türkçe dil eğitimi kurs ücretleri ise KARDİL tarafından belirlenir.
(3) Başvuru ücretini yatırdığı hâlde başvurmaktan vazgeçen, başvurusu kurallara uymadığı için geçersiz sayılan, başvurusunu sonuçlandırmayan, herhangi bir programa yerleşemeyen, yerleştiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp kayıttan vazgeçen adayların başvuru ücretleri iade edilmez.
Madde 11-
(1) Kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülür. Kayıt için adayın şahsen başvurması veya yasal temsilcisi tarafından başvuru yapılması gerekmektedir. Eksik evrakı olan öğrencilerin kayıtları yapılmaz. Kesin kayıt için aşağıdaki evraklar istenir:
Kayıt evrakı:
a) Ortaöğretimini Türkiye Cumhuriyeti dışında tamamlayan adaylar için yurt içinde il milli eğitim müdürlüklerinden, yurt dışında ise eğitim müşavirlikleri/ataşeliklerinden alınacak denklik belgesi,
b) Mezun durumda olan adayların lise diplomasının aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği / Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği, (Lise son sınıfta okumakta olan adaylar mezun olabileceğine dair onaylı belge getireceklerdir.)
c) Transkript / Not Durum Belgesinin aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği, (Kazakistan ve Türkmenistan uyruklu adayların transkriptleri diploma ile birlikte olduğundan ayrıca bir belge getirmeyeceklerdir.)
ç) Yabancı Dil Yeterlik Belgesi (Varsa),
d) Türkçe Yeterlik Belgesi (Varsa),
e) Pasaport veya resmi makamlardan alınan kimliğinin aslı,
f) Başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
g) 4 adet fotoğraf,
ğ) Ortaöğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitiren KKTC uyruklu adayların GCE AL sınav sonuç belgesinin aslı,
h) Varsa, bölüm ve programlar tarafından kesin kayıtta istenen diğer özel belgeler.
Madde 12-
(1) (Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Türkçe yeterlik ve hazırlık eğitimi aşağıda belirtilen esaslara göre yürütülür.
a)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı) Kesin kayıt yaptıran öğrencilerden Türkçe Yeterlik Belgesi istenir. Türkçe Yeterlik Belgesi olarak Yunus Emre Enstitüsü, TÖMER Kursu Başarı Belgeleri veya Üniversitemizin yapmış olduğu Türkçe Yeterlik ve Düzey Belirleme sınav sonuç belgeleri geçerlidir. Yunus Emre Enstitüsü veya TÖMER belgelerinin, üniversiteye kayıt tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde alınmış olması gerekir. Bu belgelerin uygunluğu, KARDİL tarafından belirlenir.
b)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı) Türkçe Yeterlik Belgesini ibraz edemeyen öğrenciler, sene başında KARDİL tarafından yapılacak olan Türkçe Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı’na girmek zorundadır. Değerlendirmede KARDİL tarafından hazırlanan denklik çizelgesi (Tablo-1) esas alınacaktır.
c)(Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Yeterlik Belgesini ibraz edemeyen, yapılacak olan Türkçe Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı’ndan başarılı olamayan veya sınava katılmayan öğrenciler KARDİL bünyesinde Türkçe hazırlık eğitimi almak zorundadır. Türkçe hazırlık eğitiminin süresi bir yıldır. Bu süre sonunda başarısız olan öğrencilere bir yıl daha ek süre verilir ve bu süre eğitim - öğretim süresinden sayılır. Hazırlık eğitiminin süresi azami iki yıldır. Öğrencilerin hazırlık eğitiminde devamsızlıktan kalmaları hâlinde kayıtları silinir.
ç) (Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Çeşitli sebeplerle başka bir devlet üniversitesine bağlı TÖMER’de Türkçe hazırlık eğitimi almak isteyenler, KARDİL’den ayrıldıktan sonra 30 gün içinde kayıtlarını ve yerlerini ibraz etmekle mükelleftirler. Belgelerini ibraz eden öğrencilerin kayıtları bir yıl süreyle resen dondurulmuş sayılır. Bu öğrenciler Türkçe Yeterlik Belgesi’ni temmuz ayının son iş günü mesai bitimine kadar KARDİL’e teslim etmek zorundadır. Aksi takdirde kayıtları silinir.
d) (Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrencilerin başarı ve devam durumları iki aylık periyotlarla KARDİL tarafından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir.
e) (Değişik: 06.12.2018 Tarihli ve 17-2018/185 Sayılı Senato Kararı)Türkçe Dil Eğitimine ilişkin diğer usul ve esaslar KARDİL tarafından belirlenir ve yürütülür.
Tablo-1: Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARDİL) Dil Düzeyleri Denklik Çizelgesi (Üniversite Senatosu'nun 01.11.2018 tarihli 16-2018/172 sayılı kararı ile değiştirilmiştir.)
Puan Aralığı (100 üzerinden) |
Düzeyler |
Avrupa Birliği Dil Portfolyosuna Bağlı Oluşturulmuş Dil Düzeyleri |
Öğrenim Görecekler İçin TÖMER Tarafından Kabul Edilen Yeterlik Açıklamaları |
0-25 |
Temel-1 |
A1 |
-Türkçeleri yeterli değildir. -Türkçe hazırlık eğitimine alınacaklardır. |
26-60 |
Temel-2 |
A2 |
-Türkçeleri yeterli değildir. -Türkçe hazırlık eğitimine alınacaklardır. |
61-65 |
Orta-1 |
B1 |
-Türkçeleri yeterli değildir. -Türkçe hazırlık eğitimine alınacaklardır. |
66-74 |
Orta-2 |
B2 |
-Türkçeleri yeterli değildir. -Türkçe hazırlık eğitimine alınacaklardır. |
75-80 |
Orta-3 |
B3 |
-Türkçeleri kısmen yeterlidir. -Yükseköğretim kurumandaki öğretimine başlayabilirler. Ancak öğretimlerinin yanında en az bir dönem Türkçe dil eğitimi almak zorundadırlar. |
81-100 |
İleri (Yüksek) |
C1 |
- Türkçeleri yeterlidir. - Yükseköğretim kurumundaki öğretimine hemen başlayabilirler. |
Genel Sağlık Sigortası
Madde 13 -
(1) Uluslararası öğrencilerin genel sağlık sigortaları kapsamındaki tüm işlemleri ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütülür.
(2) Uluslararası öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca geçerli bir sağlık sigortası yaptırmaları kendi sorumluluklarındadır.
Madde 14 - (1) Öğrencilere yapılacak her türlü tebligat; kayıt/başvuru esnasında bildirdikleri e-posta adresine yazılı olarak veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı genel ağ (web) sayfasında ilan edilmek suretiyle yapılır. Yanlış veya eksik adres bildiren ya da adres değişikliğini bildirmeyen öğrencilerin, var olan adresine tebligat yapılması hâlinde kendilerine tebligat yapılmış kabul edilir. Öğrenci, beyan ettiği iletişim bilgilerini değiştirmesi hâlinde on beş gün içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirmekle mükelleftir.
Madde 15 -
(1) Öğrenim görmek üzere Türkiye’ye gelen veya Türkiye’de bulunan uluslararası öğrenciler Türkiye’deki ilgili mevzuat hükümlerine uymakla mükelleftirler.
(2)Uluslararası Öğrenci programı kapsamında üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler ilgili akademik birimlerin diğer mevzuatlarına da tabidirler.
Madde 16 -
(1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.
Madde 17-
(1) Eğitim-öğretim dönemlerinde, öğrenim amaçlı ikamet izinleri iptal edilen öğrencilerin, durumlarını bir ay içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirmeleri gerekmektedir. Durumlarını gerekçeleri ile birlikte bildirmeyen öğrencilerin üniversite ile ilişikleri kesilir.
(2) Öğrencinin sınavlarda sahtecilik yaptığı, kayıt esnasında sahte, gerçeğe aykırı ve eksik belge verdiğinin ya da yanlış beyanda bulunduğunun tespit edilmesi hâlinde kayıt işlemleri iptal edilir ve üniversite ile ilişiği kesilir.
Madde 18 -
(1) Bu Yönerge'de hüküm bulunmayan hâllerde; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, diğer mevzuat hükümleri ve Senato kararları uygulanır.
Madde 19 -
(1) 25.02.2010 tarih ve 03-2010/17 sayılı Senato kararı ile kabul edilen KMÜ Uluslararası Öğrenci Programı Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi ve Uluslararası Öğrenci Programına ilişkin yapılan bütün değişikliklerle ilgili Senato kararları yürürlükten kaldırılmıştır.
Madde 20 - (1) Bu Yönerge hükümlerini Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü yürütür.
Madde 21 - (1) Bu Yönerge Üniversite Senatosunun kararı ile yürürlüğe girer.
Okunma Sayısı: 14