Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Mütercim ve Tercümanlık Bölümü

HAKKIMIZDA

 

MÜTERCİM VE TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ

Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Ahmet Hamdi CAN

Bölüm Başkan Yardımcısı: Doç. Dr. Zafer CEYLAN

 

Bölümümüzde Almanca, Arapça, Farsça, Fransızca ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık olmak üzere beş anabilim dalı bulunmaktadır. Edebiyat Fakültesine bağlı olarak açılan bölümümüze ilk olarak Arapça Anabilim Dalı, daha sonra Almanca Anabilim Dalı öğrenci kabulüne başlamıştır. 

Mütercim ve Tercümanlık milletler arası kültürel, ticari ve siyasal iletişimin sağlanması açısından kamu ve özel sektörde geniş iş imkânına sahip bir bölümdür. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümünü tercih eden öğrencilerin dört yıllık lisans eğitiminin sonunda yazılı ve sözlü tercüme becerileri kazanması hedeflenmektedir.

Bölümden mezun olan öğrenciler, Avrupa Birliği projelerinde, büyükelçiliklerde, medya kuruluşlarında, ulusal ve uluslar arası şirketlerde tercüman olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca üniversitelerin öğretim kadrolarında görev almaları ve kendi tercüme bürolarını kuramaları da mümkündür. Bölümden mezun olan öğrencilerin ilgili dallarda yüksek lisans ve doktora yapma imkânları da bulunmaktadır.

TANITIM KARTLARI

Arapça Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Tanım Kartı İçiTIKLAYINIZ.

Almanca Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı Tanım Kartı İçin TIKLAYINIZ.