Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sürekli Eğitim Uyg.ve Arş. Merkezi

İşaret Dili Kursiyerleri Belgelerini Aldı

Merkezimizde düzenlediğimiz İşaret Dili Kursunun birinci kurunu tamamlayan kursiyerlerimiz, katılım belgelerini bir törenle aldılar. 

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda 25 Aralık Çarşamba günü düzenlenen belge törenine KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, akademik ve idari personel ile kursiyerler ve yakınları katıldı.

İşaret dili ile İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmasıyla sürdü. KMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, yaptığı konuşmada artık işaret dilinin bütün üniversitelerde seçmeli ders olarak okutulacağını duyurdu ve yeni yasa tasarısına göre de pek çok işyerinde işaret dili uzmanlarının çalışmasının zorunlu olacağının altını çizdi.

“Biz bir adım önde olalım diye böyle bir kurs düzenledik” açıklamasında bulunan Yrd. Doç. Dr. Yalçın, işaret dili kursuna 126 başvurunun yapıldığını ve 64 kişilik birinci grup kursiyerlerin eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını belirtti.

Programda İşaret Dili Uzmanı Arzu Hazar tarafından hazırlanan “Bir gün işitme engelli olursanız” adlı slayt gösterisinin ardından kursiyerler tarafından Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiiri okundu ve işaret diliyle anlatıldı. “Hastane önünde incir ağacı” türküsü de işaret diliyle sergilenen diğer bir çalışma oldu. Kursiyerlerin “Bir fotoğraf çektirebilir miyiz?” şarkısına ait sahne performansı ise izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Tören belge takdimiyle devam etti. KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından Eğitmen Arzu Hazar ile kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Eğitmen Arzu Hazar ise Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın’a çiçek takdim etti. Ardından kursiyerler teker teker sahneye çıkarak tören protokolünün elinden sertifikalarını aldı. Toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

Görüntüyü izlemek için lütfen tıklayınız

 

idi1.jpg

idi2.jpg

idi6.jpg

idi7.jpg

idi8.jpg

idi9.jpg

idi100.jpg