Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 13-17 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Güreş Şampiyonası Üniversitemiz ev sahipliğinde Fakültemiz Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleşti. “748. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri” kapsamındaki şampiyonaya 58 farklı üniversiteden 700 sporcu katılım sağladı.
Genç yetenekleri bir araya getiren organizasyona Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Nebi Uysal, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sefa Lök, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yönal, il ve üniversite protokolü ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Turnuvada Üniversitemiz erkek takımı grekoromen stilde 6 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile Türkiye Şampiyonu oldu. Serbest stilde ise 1 altın ve 2 bronz madalya ile Türkiye beşinciliği elde edildi. Kadın takımımız ise 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile turnuvayı tamamladı.
Turnuvaya katılan antrenör ve sporcularımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Okunma Sayısı: 40