GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI / PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ1. Alanında yenilikçi, yaratıcı, üretken olarak geniş bir bakış açısı kazanmak ve güncel bilgileri takip edebilme yetkinliğine sahip olmak
PÇ2. Gıda yönetmelik ve mevzuatına hâkim olmak ve sorumlu yöneticilik yapacak donanıma sahip olmak
PÇ3. Gıda laboratuarlarında kalite kontrol yapabilecek nitelikte teorik ve pratik bilgi ve beceriye sahip olmak
PÇ4. Üretimde hijyen ve sanitasyon tedbirlerini öğrenerek, uygulayabilecek düzeye ulaşmak.
PÇ5. Gıda maddelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı en uygun ambalajlama ve depolama yöntemlerini uygulama ve yorumlama yeteneğine sahip olmak
PÇ6. Gıda işletmelerinde kullanılan makineler ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak
PÇ7. Gıda maddelerinin besleyici özelliklerini, gıda katkılarını, sağlığa etkilerini ve olumsuz (patojenik, toksik) özelliklerini bilmek
PÇ8. Hayatı boyunca öğrenme gereksinimi bilinciyle, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek bilgilerini sürekli güncelleme yetkinliğine sahip olmak
PÇ9. Ara eleman olarak, usta/işçi ile üst yönetim/çalışan arası bağlantıyı kurarak bilgi uygulama akışını sağlamak
PÇ10. Mesleğin gerektirdiği ahlaki/etik değerlere sahip eğitim ve bilgileri edinmek
PÇ11. Kültürel (Türk dili, Atatürk İlkeleri) konularda ve yabancı dil bilgisi konusunda yeterli donanıma sahip olmak
PÇ12. Ekonomik ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak