ORGANİK TARIM PROGRAMI / PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ1. Ekolojik sistemin işleyişini ve bu sistem içerisinde yaşanan doğal döngüleri bilme ve kavramış olma.
PÇ2. Organik olarak tarla bitkileri yetiştiriciliği yapabilecek bilgiye sahip olmak.
PÇ3. Organik tarımda uyulması gereken tarımsal ve kültürel kuralları öğrenme, ayrıca kontrol, sertifikasyon ve diğer kanuni hükümlülükleri yönetmelik düzeyinde bilmek.
PÇ4. Bitki-patojen ve bitki-zararlı arasındaki ilişkileri kavramak, hastalık ve zararlıları tanımak yanında bunlarla mücadelede uygulanacak doğal yöntemlerini bilmek ve uygulayabilmek.
PÇ5. Toprak bilimi ve besin elementleri hakkında teorik bilgiye sahip olmak yanında toprak verimliliğinin muhafazası ve artırılması için gerekli olan tarımsal ve kültürel uygulamaları ve besin elementi yönetimi kavramış olmak.
PÇ6. Meyvecilik konusunda organik üretim yapabilecek donanıma sahip olma ve bahçe tesisi ve yönetimini öğrenme.
PÇ7. Organik sebzecilik yetiştirme esaslarını bilmek, ürünlerin işlenme pazarlanmasında organik tarım bakımından uyulması gerekli prensipleri öğrenmek.
PÇ8. Bitki bünyesinde gerçekleşen fizyolojik ve genetik olaylar hakkında bilgi sahibi olmak, bitki ıslahının ve biyoteknolojik gelişmelerin organik tarım bakımından önemli anlama ve bu konulardaki terminoloji anlama.
PÇ9. Bitkilerin üreme, çoğalma ve üretim mekanizmalarını anlama ve bitki çoğaltım materyalleri hakkında üretim seviyesinde bilgi sahibi olmak.
PÇ10. Hayvancılık ve arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalalı bilgilere sahip olmak ve organik üretim prensiblerini bilmek, hayvan besleme konusunda yem bitkileri ve çayır meranın önemi, yetiştiriciliği ve amenajmanı konusunda yeterli donanıma sahip olmak.
PÇ11. Gerek Mesleki gerekse sosyal hayatında muhataplarını bilgilendirme ve bilgi alma konusunda yeterli iletişim donanımına sahip olmak, sorumluluk alabilme, sunum yapma, metin yazma ve kendini ifade etme konularında teorik bilgilere sahip olma ve uygulama yapmış olma.
PÇ12. Temel bilim alanında bilgiye sahip olma ve bilimsel veya teknik veri değerlendirebilme.
PÇ13. Tarım alet ve makinelerini tanımak, organik tarım ve toprak muhafazası bakımından önem ve kullanım özelliklerini bilmek.
PÇ14. Doğal kaynakların özellikli suyun kullanımı ve yönetimi konusunda gerekli hassasiyet ve bilgiye sahip olma.
PÇ15. Her türlü tabiat koşullarında çalışabilme ve uyum sağlama yeteneğine sahip olur.