Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Grafik Tasarım Programı (Program Çıktıları)

GRAFİK TASARIMI PROGRAMI / PROGRAM ÇIKTILARI

 

PÇ1. Grafik tasarım alanlarıyla ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip olma, bu alanla ilgili teorik ve uygulamalı bilgileri, tasarım aşamasında kullanabilme becerisi kazanabilme, alanında yeterli bilgi birikimi ile kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. 

 

PÇ2. Tasarım ve grafik tasarım süreçleri ile ilgili problemleri saptama, tanımlama, çözme becerisi geliştirebilme yetilerine sahip olur.

 

PÇ3. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgiler ile sanat ve tasarım alanlarında planlamalar yapma, süreci takip etme, gelişme aşamalarına hâkim olabilme ve çözüm bulma becerilerine sahip olarak özgün tasarımlar yapabilir.

 

PÇ4. Grafik tasarım alanında uygulamalar, çizimler ve bilgisayarda özgün dijital tasarımları yapabilme yeteneğine ulaşır.

 

PÇ5. Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar ve tasarım teknolojisi araçlarını ve tekniklerini etkili şekilde kullanabilir.

 

PÇ6. Soyut düşünme yeteneğini kullanarak ve tasarım bilgilerini farklı disiplinlerde uygulayabilir.

 

PÇ7. Bireysel ve takım çalışmalarında etkin biçimde rol alabilir.

 

PÇ8. Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek tasarımlarında uygulamalı şekilde ifade edebilir.

 

PÇ9. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin bilincinde tasarım adına mesleki bilgi ve becerilerini güncelleyerek sürekli olarak geliştirir.

 

PÇ10. Tasarım uygulamalarında özgün yaratıcılık becerilerine sahip olabilme ve yeni tasarımlar ortaya koyabilme becerisine sahip olur. 

PÇ11. Tasarımsal düşünceyi somut verilerle uygulamalarında yansıtarak evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri ve sonuçları konusunda farkındalığa sahip olur.

 

PÇ12. Tasarım adına güncel bir bilgiyi, yine güncel teknik ve teknolojik araç gereçlerle uygulamaya alabilir.

PÇ13. Yazılı, basılı ve her türlü dijital platformlarda tasarımsal içerikler hazırlayabilir.