GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI PROGRAM ÇIKTILARI

PÇ 1

Alanında yenilikçi, yaratıcı, üretken olarak geniş bir bakış açısı kazanmak ve güncel bilgileri takip edebilme yetkinliğine sahip olmak

PÇ 2

Gıda yönetmelik ve mevzuatına hâkim olmak ve sorumlu yöneticilik yapacak donanıma sahip olmak

PÇ 3

Gıda laboratuvarlarında kalite kontrol yapabilecek nitelikte teorik ve pratik bilgi ve beceriye sahip olmak

PÇ 4

Üretimde hijyen ve sanitasyon tedbirlerini öğrenerek, uygulayabilecek düzeye ulaşmak

PÇ 5

Gıda maddelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı en uygun ambalajlama ve depolama yöntemlerini uygulama ve yorumlama yeteneğine sahip olmak

PÇ 6

Gıda işletmelerinde kullanılan makineler ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak

PÇ 7

Gıda maddelerinin besleyici özelliklerini, gıda katkılarını, sağlığa etkilerini ve olumsuz (patojenik, toksik) özelliklerini bilmek

PÇ 8

Hayatı boyunca öğrenme gereksinimi bilinciyle, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek bilgilerini sürekli güncelleme yetkinliğine sahip olmak

PÇ 9

Ara eleman olarak, usta/işçi ile üst yönetim/çalışan arası bağlantıyı kurarak bilgi uygulama akışını sağlamak

PÇ 10

Mesleğin gerektirdiği ahlaki/etik değerlere sahip eğitim ve bilgileri edinmek

PÇ 11

Kültürel (Türk dili, Atatürk İlkeleri) konularda ve yabancı dil bilgisi konusunda yeterli donanıma sahip olmak

PÇ 12

Ekonomik ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak

 

Okunma Sayısı: 3