GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI PROGRAM ÇIKTILARI
|
PÇ 1 |
Alanında yenilikçi, yaratıcı, üretken olarak geniş bir bakış açısı kazanmak ve güncel bilgileri takip edebilme yetkinliğine sahip olmak |
|
PÇ 2 |
Gıda yönetmelik ve mevzuatına hâkim olmak ve sorumlu yöneticilik yapacak donanıma sahip olmak |
|
PÇ 3 |
Gıda laboratuvarlarında kalite kontrol yapabilecek nitelikte teorik ve pratik bilgi ve beceriye sahip olmak |
|
PÇ 4 |
Üretimde hijyen ve sanitasyon tedbirlerini öğrenerek, uygulayabilecek düzeye ulaşmak |
|
PÇ 5 |
Gıda maddelerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı en uygun ambalajlama ve depolama yöntemlerini uygulama ve yorumlama yeteneğine sahip olmak |
|
PÇ 6 |
Gıda işletmelerinde kullanılan makineler ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak |
|
PÇ 7 |
Gıda maddelerinin besleyici özelliklerini, gıda katkılarını, sağlığa etkilerini ve olumsuz (patojenik, toksik) özelliklerini bilmek |
|
PÇ 8 |
Hayatı boyunca öğrenme gereksinimi bilinciyle, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek bilgilerini sürekli güncelleme yetkinliğine sahip olmak |
|
PÇ 9 |
Ara eleman olarak, usta/işçi ile üst yönetim/çalışan arası bağlantıyı kurarak bilgi uygulama akışını sağlamak |
|
PÇ 10 |
Mesleğin gerektirdiği ahlaki/etik değerlere sahip eğitim ve bilgileri edinmek |
|
PÇ 11 |
Kültürel (Türk dili, Atatürk İlkeleri) konularda ve yabancı dil bilgisi konusunda yeterli donanıma sahip olmak |
|
PÇ 12 |
Ekonomik ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak |
Okunma Sayısı: 3