2022 yılı içerisinde Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü öğrencilerinden Ayşegül KARADAĞ’ın yürütücülüğünü üstlendiği Dr.Öğr.Üyesi Süleyman GÖKMEN’in danışmanlığını yaptığı ‘Bazı Meyveler ile Marine Edilmiş Hindi But Etlerinin Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Ultrasonik Dalgaların Etkileri’ ve Ece ÖZTÜRK’ün proje yürütücülüğünü üstlendiği, Emine SAKARYA’nın da proje ekibinde görev aldığı, Öğr.Gör. Kutlu ÇEVİK’in danışmanlığını yaptığı ‘Farklı Emülgatörlerin Kombine Edilerek Ceviz Yağı Oleojelinin Optimize Edilmesi ve Kek Üretiminde Kullanılması’ isimli projeler TÜBİTAK 2209-A kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.