Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÖKMEN Ve Ekibi, Mikrodalga Plazma İle Mantının Raf Ömrünü Uzatan Önemli Bir Çalışma Gerçekleştirdi
Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÖKMEN’in de yer aldığı akademik ekip, Türkiye’de ilk defa mikrodalga plazma teknolojisini kullanarak mantıyı kurutma ve raf ömrünü uzatma üzerine önemli bir çalışmaya imza attı.
Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÖKMEN’in yanı sıra Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Aşçılık Programı Başkanı Öğr. Gör. Hüsnü KASAR ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Temel Tıp Bilimleri Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ferhat BOZDUMAN tarafından yürütülen bu çalışma, Türkiye’nin en sevilen yemeklerinden biri olan mantının daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır.
Yüksekokulumuz adına akademik ve bilimsel çalışmalara verdiği katkılardan dolayı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÖKMEN’e teşekkür eder, bu önemli araştırmanın gıda sektörüne ve akademik camiaya faydalı olmasını temenni ederiz.