Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 

Dili

Türkçe

Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri)

Doç. Dr. Yusuf ER

Bölüm ECTS ve Erasmus Koordinatörü

Dr.Öğr. Üyesi Faruk GÜVEN

Süresi (Yıl)

4

Azami Süresi (Yıl)

7

Kontenjanı

40

Staj Durumu

Var (İşbaşı Eğitimi)

Mezuniyet Unvanı

Rekreasyon Yöneticisi

ÖSYM Puan Türü

SÖZEL

Tarihçe

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 28/3/1983 tarihve 2809 Sayılı Kanunun ek 30’uncu Maddesine gore 11/09/2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulmuştur. Bu kararla teşkil edilen Rekreasyon Yönetimi Bölümü kuruluşunu tamamlayarak 2018 – 2019 öğretim yılı güz yarıyılında öğrenci almış ve fiilen öğretime başlamıştır.

KazanılanDerece

Bu bölüm, yükseköğretimde rekreasyon yönetimi alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında rekreasyon yönetimialanında Lisans Derecesine sahip olunur.

Kabul Koşulları

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamış / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Üst Kademeye Geçiş

ALES, Yabancı Dil ve mezuniyet ortalamasına göre lisansüstü eğitime giriş sınavına başvurarak lisansüstü eğitime devam edebilir.

Mezuniyet Koşulları

Rekreasyon Yönetimi Bölümü lisans programının üniversite senatosu tarafından belirlenen müfredatındaki tüm dersleri alıp başarılı olmak. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS krediyi sağlaması ve genel not ortalamasının en az 2,00 olması, 90 gün yaz stajı ve 1 Yıl (7. ve 8. Yarıyıl) İşbaşı Eğitimi yapılması gerekmektedir.

İstihdam Olanakları

Rekreasyon Yönetimi bölümümüz, öğrencilerine kaliteli bir eğitim vererek kamu ve özel sektörde çalışabilecek, çevresi ile uyum sağlayan, karşılaştığı sorunları çağdaş yönetim yaklaşımları yardımıyla analiz edebilen, bu sorunlara rasyonel ve bilimsel çözümler getirebilen, aynı zamanda kendi işyerini kurabilecek bilgilerle donatılmış, bilimsel karar verebilen ve çağdaş fikirlere ve gelişmelere açık yönetici yetiştirerek bu yolla ülke geleceğine katkı sağlamak amacını benimsemiştir.  Rekreasyon Yönetimi bölümünde öğrenciler rekreasyon yönetimi alanlarında geniş kapsamlı teorik ve pratik bilgiler almaktadırlar. Ayrıca, bölümümüz öğrencilerine dünyanın farklı üniversiteleriyle yapılan ERASMUS, FARABİ ve MEVLANA değişim programları çerçevesinde değişik ülkelere giderek en az bir dönem eğitim görme imkânı da verilmektedir.

Rekreasyon Yönetimi bölümü mezunlarının hem kamu hem de özel sektörde iş imkanları oldukça fazladır. Bölüm mezunlarımız, kamu ve özel sektör kuruluşlarında akademisyen, özel eğitim merkezlerinde, spor tesislerinde, yerel yönetimlerde (belediyeler), gençlik ve spor genel müdürlüğü bünyesinde (gençlik kampları); turizm alanında ise; spor turizminde, sosyal ve dinlenme tesislerinde, tatil köylerinde, çocuk rekreasyon aktivitelerinde, spor ve rekreasyon aktivitelerinde, sosyo-kültürel rekreasyon aktivitelerinde, animasyon işletmelerinde ve turizm işletmelerinde çalışabilmektedirler. Bu imkanların yanı sıra işletmelerin çeşitli departmanlarında yönetici ve meslek elemanı olarak görev alabilmekte veya kendi işletmelerini de kurabilmektedirler.

Ölçme ve Değerlendirme

Sınavlar 100'lük not üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl ara sınavlarının %40' ı ile yarıyıl sonu sınavlarının %60'ı dikkate alınarak ilgili dersi alan öğrencilere bağıl sistem uygulanarak geçme notu hesaplanır.

 

REKREASYON YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Bölüm Başkanı : Doç. Dr. Yusuf ER

REKREASYON YÖNETİMİ ANABİLİM DALI

Anabilim Dalı Başkanı :  Doç. Dr. Yusuf ER

Doç. Dr. Yusuf ER

eryusuf@kmu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Faruk GÜVEN

farukguven@kmu.edu.tr

Arş. Gör. Abdullah ÇUHADAR

abdullahcuhadar@kmu.edu.tr

Arş. Gör. Dr. Yunus Emre BÜYÜKBASMACI

emrebasmaci@kmu.edu.tr