Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

KYK YURT İMKANLARI

T.C.

KARAMAN GENÇLİK ve SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

Ermenek Yurt Müdürlüğü

 

            2011-2012 Eğitim Öğretim döneminde hizmete giren Yurt Müdürlüğümüz 400 Kız, 270 Erkek olmak üzere Toplam 670 öğrenci kapasitelidir. Erkek Blok öğrenci odalarımız; 3 kişilik bazalı yatak, dolap, komidin, buzdolabı ve çalışma masalı 16,00-m² olarak hizmet vermektedir. Çalışma salonu, WC ve banyo ise katta ortak şekilde kullanılmaktadır. Kız Blok öğrenci odalarımız; 4 kişilik bazalı yatak, giysi dolabı, ayakkabı dolabı, komidin, buzdolabı, çalışma masalı, WC ve banyolu 35,00-m² olarak hizmet vermektedir.

            Yurdumuzda iş ve işlemler; 1 Yurt Müdürü, 1 Erkek Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli ve 2 Bayan Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli olmak üzere 4 idari personel marifetiyle yürütülmektedir.

             Ayrıca; 6 bayan 3 erkek toplam 9 temizlik,  5 erkek iklimlendirme, 1 erkek bakım onarım, 5 bayan 10 erkek 15 güvenlik personeli olmak üzere toplam 30 işçi personel ile de öğrencilere hizmet verilmektedir.

           Öğrencilerimize Kurumumuzca barınma ve beslenme hizmetleri verilmektedir. Beslenme hizmetinde öğrencilerimize 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde günlük 4,50.-TL Kahvaltı ve 9,50.-TL Akşam yemek yardımı verilmektedir. 24 saat sıcak su, günlük oda-kat temizliği gibi hizmetler aksatılmadan sürdürülmektedir.

            Bunların dışında Kurumumuz sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler de sunmaktadır. Bu doğrultuda; 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde Halk Eğitim, İlçe Müftülüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünün de desteğiyle usta öğreticiler tarafından takı tasarım, işaret dili, hızlı klavye, Kuran-ı Kerim kursları açılarak öğrencilerimize sertifikaları verilmiştir.

             Ayrıca; 2019-2020 Eğitim Öğretim dönemi içerisinde imkânlarımız ölçüsünde yurtta kalan belli sayıda öğrencimizin; Karamanoğlu Mehmet Bey Türbesine, İlçe içi gezilere, Ağaç dikimi etkinliğine katılmaları ve de terör ve maden şehitlerimizin ailelerine, Rehabilitasyon Merkezine ve Yaşlı Bakım Evlerine ziyaret etmeleri sağlanmıştır.