Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Farabi

HAKKIMIZDA

Türk Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci Ve Öğretim Elemanı Değişimi

Avrupa üniversiteleri arasında yükseköğretim kalitesini artırmak amacıyla yürütülen Erasmus Programının bir benzeri Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında uygulanacak. Program sayesinde Türk üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler, gerekli koşulları sağladıkları takdirde üniversitemizin anlaşma sağladığı Türkiye’deki herhangi bir üniversitede öğrenimlerine bir ya da iki dönem devam edebileceklerdir.Programa katılmak isteyen öğrencilerin üniversitelerden öğrencilik, burs, yurt ve benzeri hakları devam edecektir.

ÖZGÖREV

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ulusal düzeyde tanınırlığını sağlamak üzere, yapılan anlaşmaların gerçekleşmesine koordinasyon sağlayarak katkıda bulunmayı kendisine görev edinmiştir.

ÖZGÖRÜŞ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesindeki tüm birimler ile koordineli olarak çalışan, öğrenci, öğretim elemanı ve personeli aktive eden, Yurtiçinde anlaşmalı Üniversitelerle ilişkileri gerçekleştiren koordinasyon merkezi olma vizyonuna sahiptir.