Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Hizmetler

 Beslenme Hizmetleri :

          Üniversitemizde öğrenci ve personelin dengeli ve sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunmak, hijyenik bir ortamda ve uygun fiyatla yemek hizmeti sunmak temel misyonumuz olup bu hizmeti en iyi şekilde sunmak adına Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde görevlendirilen gıda mühendisi tarafından yemekhane günlük denetim ve kontrolleri yapılmaktadır. Ayrıca pişirilen yemeklerin kontrol ettirilmesi için gıda mühendisi tarafından numuneler alınmaktadır. Pişirilen yemekler tat, görünüş, koku, kıvam bakımından uygun bulunmadığı taktirde yeni bir alternatif menü ile değiştirilmektedir. Menüde 4 çeşit yemek yer almakta olup yemek planlaması, yetişkin bir bireyin günlük alması gereken ortalama 2100-2500 kkal’nin 5’te 2’sini karşılaması göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Yemekler, Yunus Emre Yerleşkesi mutfağında hazırlanarak servise sunulmakta olup Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu’nda Yunus Emre Yerleşkesi’nde hazırlanan yemekler servis edilmektedir. Ermenek Meslek Yüksekokulu’nda ise yemekhane mevcut olup öğrenci ve personele buradan hizmet verilmektedir. Ayrıca Yunus Emre Yerleşkesi’nde ikinci öğretim öğrencileri için 16.00-18.00 saatleri arasında akşam yemeği servisimiz mevcuttur.

          Üniversitemiz çarşı alanı içinde bulunan yeni yemekhanemiz zemin katta 456 oturum üst katta 672 oturum olmak üzere toplam 1128 oturum kapasitesi ile öğrenci ve personelimize hizmet vermektedir.

          Üniversitemiz yemekhanelerinde yemek otomasyon sistemi kurulmuş olup öğrenciler, istedikleri gün ve öğünleri belirterek kartlarına en az 3 öğünlük olmak üzere dolum yaptırabilmektedir.Yemekhaneye girişler turnikelerden öğrenci ve personel kartları okutularak yapılmaktadır. Yemekhanemizde self servis şeklinde tepsilerde porselen tabaklarla öğrenci ve personelimize yemek hizmeti verilmektedir. 

          Bunun yanında Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızda öğrencilerimizin aperitif olarak beslenme ihtiyaçlarını giderebilmeleri için yiyecek ve içecek maddelerinin satışının yapıldığı kantinler ve çay ocakları bulunmaktadır. Ayrıca Yunus Emre Yerleşkesinde Merkezi Kafeterya, Fast Food Ürünleri Satış Yeri, Ambalajlı Gıda Ürünleri Satış  Yeri, Çiğ Köfte Satış Yeri, Unlu Mamüller Satış Yeri, Tatlı Ürünleri Satış Yeri ve Sıcak Soğuk İçecek Satış Yeri bulunmakta olup gıda üretimi yapılan tüm yerlerin denetimi Birimimiz tarafından yapılmaktadır.

 

Sağlık Hizmetleri :

          Üniversitemiz "Acil Müdahale Sağlık Merkezi" (Mediko Sosyal) Sağlık, Kültür ve Spor hizmet binasında bir psikolog, bir hemşire ve iki kısmi zamanlı öğrenci ile personel ve öğrencilerimize hizmet vermektedir.

               Acil Müdahale Merkezinde; acil durumlarda ilk müdahale, 112 Acil Servise yönlendirme ve rehberlik hizmetleri sunulmaktadır.

         Birimimiz hizmet binası içerisinde 10 Nolu Aile Hekimliği öğrenci ve personelimize hizmet vermektedir.

          Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisimizde ise özellikle psikolojik sorunları olan öğrenci ve personele seanslar halinde destek verilirken, yeni gelen öğrencilere üniversite ve şehir ortamına uyum sürecinde yardım ve gerektiğinde benzer sorunları olan öğrenci ve personelleri belirleyip grup oluşturarak belirlenen tarih ve saatlerde grup terapileri yapılmaktadır.Psikolojik sorunu hastalık düzeyinde olan ve psikiyatrik ilaç kullanması gereken kişiler psikiyatriste yönlendirilmekte ve seanslara ilaç eşliğinde devam edilmektedir.

Kültür Hizmetleri :

           Öğrencilerimizin genel bilgi ve görgülerini artırmak, onları mezuniyet sonrası hayata hazırlamak amacıyla Üniversitemiz yönetimi, öğrenci konseyi ve öğrenci toplulukları işbirliği ile çeşitli konferans, seminer, şiir ve müzik dinletisi, geziler, kitap toplama kampanyaları, kan bağışı kampanyaları ve fidan dikimi kampanyaları başta olmak üzere çeşitli etkinlikler tertip edilmektedir.

          Öğrenci toplulukları aracılığı ile gerçekleştirilen etkinliklerle; öğrencilerin kişisel gelişimlerinin, toplumsal duyarlılık ve sorumluluklarının artması, sosyal ilişkilerin gelişmesi araştıran, sorgulayan, üreten, çözüm arayan ve paylaşan bireyler olmaları konusunda, geleceğimizin mirasçıları genlerimizin yaşamları üzerinde olumlu katkılar sağlanmaktadır.

          Öğrencilerimizin yıl boyu biriken streslerini atmaları ve final sınavlarına daha zinde bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla kültürel, sosyal, sportif etkinlikler ve mezuniyet töreni organizasyonları gerçekleştirilmektedir.

Spor Hizmetleri :

Üniversitemizi ulusal ve uluslar arası sportif müsabakalarda en iyi şekilde temsil edebilmek için Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile işbirliği içinde çalışmalar yürütülmektedir.
Bahar şenlikleri dâhilinde sportif müsabakalar organize edilmekte ve dereceye giren takım ve sporcular ödüllendirilmektedir.
Yunus Emre Yerleşkesinde bulunan kapalı spor salonunda, sağlıklı yaşam ve spor adıyla üniversite öğrenci ve personeline hafta içi ve hafta sonları spor yaptırılmaktadır. Kapalı spor salonunda öğrenci ve personelin voleybol, basketbol ve hentbol gibi branşlarda spor yapabilecekleri ortam bulunmakta ve kondisyon salonu da yer almaktadır.

Burs Hizmetleri :

Üniversitemiz bünyesinde, 2547sayılı Yükseköğretim Kanununun 46’ncı maddesinin (k) bendi hükmüne göre, kısmi zamanlı olarak geçici işlerde 198 öğrenci çalışmaktadır.
Üniversitemiz bünyesinde, 2547 sayılı Kanun'un 46'ncı maddesinin (j) bendi uyarınca başarılı ve gelir düzeyi düşük 484 öğrenciye yemek bursu verilmektedir.