Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Sportif Faaliyetler

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Badminton Takımı, Türkiye Üniversitelerarası Badminton Turnuvası İkinci Lig Müsabakalarında birinci olarak şampiyonluğa ulaştı.

Antalya’nın Kemer ilçesinde 05-09 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen müsabakalarda KMÜ Badminton takımı şampiyonluğu namağlup şekilde elde etti.

25 farklı üniversitenin katılımıyla düzenlenen turnuvada birinci olan KMÜ Badminton Takımı bu sonuçların ardından şampiyonluk kupasını kaldırarak önümüzdeki yıl birinci ligde mücadele etme hakkı kazandı.

Turnuvadan şampiyonlukla dönen Badminton Takımı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ü makamında ziyaret ederek kupayı Rektör Akgül’e sundular. KMÜ Badminton Takımına ziyarette BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel ile BESYO Müdür Yardımcısı ve Takım Antrenörü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Devrilmez de eşlik etti.

Rektör Akgül şampiyon sporcuları tebrik ederek, “Sporcularımızın elde etmiş olduğu şampiyonluk KMÜ ailesi adına mutluluk verici. Sporcularımızın turnuvada kazandıkları kupanın yanı sıra centilmenlikleri ile de övgü almaları hepimizi gururlandırmıştır. Çünkü turnuvanın başarı ile tamamlanmasının yanında centilmenlik içerisinde sonuçlanması spor adına önemli bir durum. 4’ü olimpik, 1’i milli olmak üzere çok yetenekli bir oyuncu grubuna sahibiz. Sporcu öğrencilerimizi ve antrenörlerini tebrik ediyor; bundan sonraki müsabakalar için başarılar diliyorum.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Basketbol ve Kadın Voleybol takımları aralık ayında katıldıkları turnuvalardan kupayla döndü.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 09-13 Aralık 2019 tarihlerinde Adana’da düzenlenen Voleybol Turnuvası 2. Lig müsabakalarından ikincilik ve 16-20 Aralık 2019 tarihlerinde Niğde’de düzenlenen Basketbol Turnuvası 2. Lig müsabakalarından üçüncülükle dönen KMÜ takımları, elde ettikleri başarının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül’ü makamında ziyaret ettiler.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Recep Soslu eşliğinde Rektör Akgül’e ziyaret gerçekleştiren takım kaptanları, turnuva hakkında Rektör Akgül’e bilgi vererek mutluluklarını paylaştılar.

Başarılarından dolayı takımları kutlayan Rektör Akgül, “Başta turnuvada ter döken sporcularımız olmak üzere takım antrenörlerimiz ve yöneticilerimizi tebrik ediyor, KMÜ ailesi adına başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2019-2020 Akademik Yılı Birimler Arası Güz Dönemi Spor Oyunları, Rektör Akgül’ün başlama vuruşu ile birlikte başladı. Spor Oyunlarının açılış törenine Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Cahit Suci ve sporcular katıldı.

Rektör Akgül, ilk müsabakanın başlama vuruşunu yapmadan önce Spor Oyunlarının hayırlı olmasını dileyerek, “Üniversitemizin akademik ve idari birimlerindeki personelimize yönelik düzenlenen Spor Oyunlarına katılan tüm takımlarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Saygı, sevgi ve centilmenlik ruhu içinde geçeceğine inandığım müsabakaların aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi de pekiştireceğini düşünüyorum. Şimdiden tüm takımlarımız ve bireysel sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Spor müsabakalarında 9 futbol, 5 basketbol ve 6 voleybol takımı mücadele ederken satranç müsabakalarına 4, masa tenisine 16, kort tenisine ise 5 oyuncu katılacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Plaj Hentbol Turnuvasında Türkiye dördüncülüğü elde etti.

Köyceğiz Yaşar Sevim Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası Plaj Hentbol Turnuvasında kupalar sahiplerini buldu. 26 takım ve 288 sporcunun ter döktüğü turnuvada KMÜ dördüncü olurken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi birinciliği, İstanbul Özyeğin Üniversitesi ikinciliği, Ortadoğu Teknik Üniversitesi üçüncülüğü elde etti.

KMÜ Hentbol Takımı Antrenörü Doç. Dr. Murat Tekin turnuva ile ilgili düşüncelerini paylaşarak, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Elde ettiğimiz başarı ile bunu bir kez daha kanıtlamış olduk.  Hentbol takımımız gelecek açısından umut veriyor ve daha iyi yerlere geleceğine inancımız tam. Hentbolun Karaman’da duyurulması ve üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi açısından önemli bir başarıya imza atmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Emeği geçen tüm sporcu arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Geleneksel Türk Sporları’ konulu etkinlik düzenlendi.

KMÜ Kütüphanesi önünden hareket eden kortej ile başlayan etkinlik, Spor Yöneticiliği Bölümü Spor Tarihi ve Olimpizm dersi alan birinci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu mangala, okçuluk, çögen, dokuz kumalak, gökbörü, güreş, avcılık, cirit, tokuz korgol, çark-ı pelek, matrak, kılıç, tomak, gürz, bilek güreşi, tepük ve kayak sporlarını yansıtan gösteriler ve sunumlar ile sona erdi.

Doç. Dr. Murat Tekin etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada ata sporlarını genç nesillere aktarmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Ata sporlarının tarihi kökenlerini inceleyerek Türk spor kültürünün oluşmasındaki önemli farklılıkları ortaya koymayı ve Türk Cumhuriyetlerindeki sosyal, kültürel ve sportif alandaki tarihi değerlerimizi tanıtmayı hedefledik. Öğrencilerimiz açısından renkli ve faydalı bir etkinlik oldu.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Erkek Hentbol Takımı, Üniversiteler Hentbol 1. Lig’deki yükselme müsabakalarında ikinci gelerek Süper Lig’e katılma yolunda önemli bir engeli geride bıraktı ve play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

KMÜ Erkek Hentbol Takımı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen turnuvada oynadığı üç maçın ikisini kazanarak grubu ikincilikle tamamladı ve bu sonuçlarla 30 Nisan - 4 Mayıs tarihlerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde yapılacak Türkiye Koç Spor Fest Üniversiteler Hentbol Süper Lige Yükselme Maçlarına katılma hakkı elde etti. KMÜ Hentbol Takımı ikincilik kupasını ve gümüş madalyalarını Dumlupınar Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy’un elinden aldı.

“Daha ileriye, daha yükseğe”

KMÜ Hentbol Takımı Antrenörü Doç. Dr. Murat Tekin turnuvanın ardından açıklama yaparak, “Süper lige yükselerek hentbol takımımızı geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Hedefimiz daha ileriye, daha yükseğe ve daha güçlüye ulaşmak. Başarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, play-off müsabakalarına katılacak tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Kurulalı yaklaşık bir yıl olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Halk Oyunları ekibi, katıldığı ilk müsabakada ses getirerek üç kupa birden kazandı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 3-7 Nisan 2019 tarihlerinde Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Üniversiteler 17. Halk Dansları Yarışmasında önemli bir başarı sergileyen KMÜ Halk Oyunları ekibi, Gaziantep yöresine ait oyunla artistik dalda finalist takımlar arasında yer alırken stilize dalda Silifke yöresine ait oyunla önce finalistler arasında yer aldı, ardından Türkiye dördüncüsü oldu.

Artistik (otantik) dal ve stilize (sahnelemeli) dalda müsabakaların düzenlendiği yarışmada 32 üniversiteden 42  takım ve bin 500'e yakın sporcu yer aldı. Yarışmaya Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Onurhan Gücüş ve Canan Gücüş'ün eğitmenliğinde 44 kişilik bir ekiple katıldı.

KMÜ Halk Oyunları ekibi, elde ettiği başarının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret ederek kendisine yarışma hakkında bilgi verdi. Takımın eğitmenliğini üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Onurhan Gücüş, sıkı bir çalışma içerisine girerek üç ay süren antremanlar sonucu müsabakaya hazır hale geldiklerini belirtti ve takımın kurulmasında kendilerine başından sonuna kadar destek veren Rektör Akgül'e teşekkürlerini bildirdi.

Rektör Akgül de KMÜ Halk Oyunları ekibini ve eğitmenleri tebrik ederek halk oyunları alanında elde edilen bu derecenin KMÜ ailesi adına sevindirici olduğunu belirtti ve takımın başarılarının devamını diledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Selim Sırrı Tarcan Atletizm Günleri’ düzenlendi.

KMÜ Besyo Atletizm Pistinde düzenlenen ve üç gün süren etkinliğin ilk gününde çeşitli ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler, ikinci gününde liseli öğrenciler, üçüncü gününde ise üniversiteli öğrenciler piste çıktı.

Ortaokul öğrencileri 60, 100, 800 ve 1000 metre koşularında ter dökerken lise ve üniversiteli öğrenciler 100, 400, 800, 1000 ve 4*100 bayrak yarışında mücadele etti.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Murat Tekin; “Selim Sırrı Tarcan hayatını spora adamış ve Türkiye’de beden eğitiminin şekillendirilmesinde önemli katkıları olan bir spor adamıdır. Bu önemli şahsiyeti 7’den 70’e herkese tanıtmak ve sporun herkes için olduğunu anlatmak için bu etkinliği düzenledik.” dedi.

Üç gün süren Atletizm Günleri, dereceye giren öğrencilere madalya ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) Futbol Takımı, Üniversitelerarası Futbol 1. Lig Şampiyonasından üçüncülükle döndü.

Antalya'da 18-22 Mart 2019 tarihlerinde 19 üniversite takımının katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonayı grubunda üçüncülükle tamamlayan KMÜ Futbol Takımı, elde ettiği başarının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret etti.

Rektör Akgül, elde edilen başarının KMÜ ailesi adına sevindirici olduğunu belirterek başarıda emeği geçen oyuncu, antrenör ve yöneticileri tebrik etti.

Ziyarette BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Erhan Devrilmez ve Yrd. Doç. Dr. Recep Soslu, Takım Antrenörü Dr. Öğr. Gör. Kazım Nas, Kaptan Enes Akdemir ve takım oyuncuları yer aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Muay Thai Takımı Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından 24 Şubat ve 01 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Üniversitelerarası Muay Thai Türkiye Şampiyonasında 52 üniversiteden yaklaşık 300 sporcu yer alırken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi turnuvaya 13 sporcu ile katıldı.

Turnuva sonunda erkeklerde 57 kg B Divison kategorisinde Muhammed Ersin Emir Türkiye şampiyonu olurken 54 kiloda Ömer Akgöz Türkiye ikincisi, 81 kiloda Hasan Mert ise Türkiye üçüncüsü oldu. Kadınlarda ise Seda Kargoğlu 51 kiloda, Rabia Yeldoğan da 67 kiloda Türkiye üçüncüsü oldular. Ayrıca Erkekler B Divison takım sıralamasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Muay Thai Takımı Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

KMÜ Muay Thai Takımı sporcuları, elde ettikleri başarının ardından BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Erhan Devrilmez, Dr. Öğr. Üyesi Recep Soslu ve Takım Antrenörü Öğr. Gör. Ali Erdoğan'la birlikte Rektör Prof. Dr. Rektör Akgül'ü makamında ziyaret ettiler. KMÜ Muay Thai Takımını başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, elde ettikleri derecenin KMÜ adına sevindirici olduğunu belirterek başarılarının devamını diledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Bahar Dönemi Öğrenciler Arası Spor Oyunları’ başladı.

Spor Oyunlarının açılışı, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel'in başlama vuruşu ile yapıldı.

KMÜ Spor Tesisleri halı sahasında 27 Şubat Çarşamba günü düzenlenen futbol karşılaşmasıyla başlayan Spor Oyunları, 30 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek. Oyunlar kapsamında futbol, hentbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, kort tenisi, satranç, bilek güreşi ve atletizm spor dallarında öğrenciler kıyasıya mücadele edecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Bayan Voleybol Takımı 8 üniversite takımının katıldığı voleybol turnuvasında ikincilik elde etti.

Adana Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Lig voleybol turnuvasına KMÜ’nün yanı sıra Harran, Sütçü İmam, Bilim ve Teknoloji, Çukurova, Adıyaman, Ömer Halis Demir ve Artuklu Üniversiteleri katıldı. KMÜ Bayan Voleybol Takımı turnuva boyunca devam eden müsabakalar sonucunda ikinciliğe ulaşarak yeni bir başarıya imza attı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Rektör Akgül, turnuvada ikincilik elde eden KMÜ Bayan Voleybol Takımını temsilen BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Erhan Devrilmez ve Yrd. Doç. Dr. Recep Soslu ile Takım Antrenörü Arş. Gör. Melek Kozak’ı makamında ağırladı.  Rektör Akgül, Bayan Voleybol Takımının elde etmiş olduğu başarının kendisini gururlandırdığını belirterek takım nezdinde okul yönetimine ve takım antrenörüne başarılar diledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, katıldıkları müsabakalarda dereceye giren KMÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarını makamında kabul etti.

Antalya’da 09-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig Basketbol müsabakalarında ikinci olan Erkek Basketbol takımı ile aynı müsabakalarda üçüncü olan Kadın Basketbol takımı temsilcileri KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ü ziyaret etti.

KMÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, takım antrenörleri Dr. Öğr. Üyesi Erhan Devrilmez ve Dr. Öğr. Üyesi Recep Soslu’nun yanı sıra takım kaptanları Oğuzhan Özen ile Fatma Gülten Koka’nın katıldığı ziyarette müsabakalarda kazanılan kupalar Rektör Akgül’e takdim edildi.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, müsabakalar sonucunda elde edilen başarının KMÜ ailesini mutlu ettiğini belirterek, “Üniversitemizin kadın ve erkek basketbol takımlarının kazanmış oldukları kupa şahsım ve üniversitemiz adına gurur verici bir başarı oldu. Takım antrenörlerimiz ve takım kaptanlarımızı tüm takım adına tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2018-2019 Akademik Yılı Birimler Arası Güz Dönemi Spor Oyunları başladı.

Spor müsabakalarında 10 futbol, 4 basketbol ve 4 voleybol takımı mücadele ederken satranç müsabakalarına 4, masa tenisine ise 10 oyuncu katılacak.

Spor oyunlarının açılışı 08 Ekim Pazartesi günü KMÜ halı sahasında Rektör Akgül’ün başlama vuruşu ile yapıldı.

Rektör Akgül, müsabakalara katılan takımları ve oyuncuları tebrik ederek, “Üniversitemiz personeline yönelik düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Birimler Arası Güz Dönemi Spor Oyunları hayırlı olsun. Müsabakaların kardeşlik ve centilmenlik ruhu içinde geçeceğine, birlik ve beraberlik anlayışımıza katkı sunacağına inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tekvando Takımı, Türkiye Tekvando Şampiyonasında takım halinde ikinci olarak Üniversiteler Avrupa Tekvando Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ev sahipliğinde 09-11 Nisan tarihleri arasında düzenlenen turnuvada KMÜ Tekvando Takımı, ferdi branşlarda da önemli dereceler elde etti.

Ferdi branşta 58 kiloda Fuat Can Aldemir, Türkiye 1.’si olurken 54 kiloda Harun Tarhan, Türkiye 2.’si; 63 kiloda Kürşat Büyükeken ve +87 kiloda da Muhammet Emin Kocaman Türkiye 3.’sü oldu.

KMÜ Tekvando Takımı Antrenörü Öğr. Gör. Ali Erdoğan ve beraberindeki sporcular KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ü ziyaret ederek turnuva hakkında bilgi verdiler.

KMÜ Tekvando Takımını elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, “Tekvando Takımımız göstermiş olduğu başarı ile KMÜ ailesine gurur yaşatmıştır. İnanıyorum ki Avrupa Şampiyonasında da güzel mücadeleler sergileyecekler. Turnuvaya katılan bütün sporcularımızı ve teknik ekibi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” açıklamasında bulundu.

Ziyaret, gelecek hedefleriyle ilgili değerlendirmelerin ardından hediye takdimleriyle sona erdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde 16-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Süper Lige Yükselme Futbol Müsabakaları sona erdi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TSÜF) tarafından gerçekleştirilen müsabakalar, İstanbul Aydın Üniversitesi ile Haliç Üniversitesi arasında oynanan final maçıyla son buldu. Maçı 3-0'lık skorla kazanan İstanbul Aydın Üniversitesi, turnuvanın da şampiyonu oldu.

Beykoz Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi olmak üzere altı üniversite takımının mücadele ettiği turnuvada ilk üç takım belli oldu.

Maçlar sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi birinci ve Haliç Üniversitesi ikinci olurken Beykoz Üniversitesi turnuvayı üçüncü bitiren takım oldu. Takımlara ve sporculara ödülleri KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, TSÜF Asbaşkanı Prof. Dr. Atilla Pulur ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek tarafından verildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 11-15 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Üniversitelerarası Boks Şampiyonası sona erdi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kazım Karabekir Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya 33 üniversiteden 110 sporcu katıldı. Çekişmeli anlara sahne olan müsabakanın final maçları sonucunda birinci Erzurum Atatürk Üniversitesi, ikinci Elazığ Fırat Üniversitesi olurken, üçüncülüğü Kayseri Erciyes Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi paylaştı.

Dereceye giren üniversite takımları ve sporculara ödülleri tören protokolü tarafından verilirken ev sahibi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi Muhammet Ersin Emir de 52 kiloda şampiyonluğa ulaşarak madalyasını Karaman Valisi Fahri Meral'in elinden aldı.

Şampiyona sonunda sıkletlerinde dereceye giren sporcuların isimleri şöyle:

46-49 kilo: 1. Muhammet Taha Koçak, 2. Fatih Dumlupınar, 3. Faruk Yılmaz

52 kilo: 1. Muhammet Ersin Emir, 2. Burhan Deme, 3. Mustafa Öztürk ve Halil Bucak

56 kilo: 1. Batuhan Çiftçi, 2. Hakan Çiğdem, 3. Serdar Abay ve Ömercan Memetoğlu

60 kilo: 1. Uğurcan Yanardağ, 2. Ahmet Otcu, 3. Şenol Gözdamga ve Hasan Kağan Görmüş

64 kilo: 1. Volkan Gökçek, 2. Yunus Emre Ceylan, 3. Ali Gül ve Sakin Gökhan

69 kilo: 1. Yunus Emre Batman, 2. Yasin Yılmaz, 3. Mustafa Mıcık ve Cengiz Uyumaz

75 kilo: 1. Hakan Kaynar, 2. Zafer Elasan, 3. Alperen Sefer ve İzzet Arabacı

81 kilo: 1. Birol Aygün, 2. Ömer Kaba, 3. Hasan Nurhak Yiğit ve Mahmutcan Çiçek

91 kilo: 1. Deniz Demir, 2. Resul Coşan, 3. Ramazan Demir ve Cihandar Enes Alkazak

+91 kilo: 1. Eren Uzun, 2. Vural Nuhoğlu, 3. Oğulcan Sadı ve Erdinç Bektaş

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Erkek Hentbol Takımı yükselme müsabakalarında ikinci gelerek Süper Lig’e yükselmek için yapılan müsabakalara katılma hakkı kazandı.

Çukurova Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi ile zorlu müsabakalara çıkan KMÜ Erkek Hentbol Takımı, ilk üç maçta galip gelerek turnuva ikincisi oldu ve Süper Lig’e yükselmek için yapılan müsabakalara katılma hakkı kazandı.

Maç skorları şu şekilde:

Çukurova Üniversitesi           20                   KMÜ                                    32   

KMÜ                                    35                   Erciyes Üniversitesi              21

KMÜ                                    35                   Selçuk Üniversitesi               24

Siirt                                     34                   KMÜ                                   22

KMÜ Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Doç. Dr. Murat Tekin maç sonunda yaptığı değerlendirmede takım olarak süper lige yükselmenin önemli bir başarı olduğuna dikkat çekerek, “Süper Lig’e yükselmek, hedeflerimiz için bir köprü olacak. Hentbol sadece emek değil yürek de isteyen bir branştır. İnanıyorum ki Süper Lig sonrasında Avrupa liglerine de katılmaya hak kazanacağız. Emeği geçen tüm sporcularımın yanı sıra desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

KMÜ Erkek Hentbol Takımını elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ise, “Erkek Hentbol Takımımız göstermiş olduğu başarı ile hem üniversitemize hem ilimize büyük bir gurur yaşatmıştır. İnanıyorum ki Süper Lig’de de güzel bir mücadele sergileyecekler. Turnuvaya katılan bütün sporcularımızı ve teknik ekibi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim”. açıklamasında bulundu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Bahar Dönemi Öğrenciler Arası Spor Oyunları’ başladı.

Spor Oyunlarının açılışı 19 Şubat Pazartesi günü KMÜ Spor Tesisleri halı sahasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel’in başlama vuruşu ile yapıldı.

Badminton, basketbol, bilardo, bilek güreşi, futbol (halı saha), kort tenisi, masa tenisi, satranç ve voleybol olmak üzere dokuz farklı branşta yapılması planlanan Spor Oyunlarının ilki futbolla başladı.

30 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek olan Spor Oyunlarında; 41 futbol takımı, 13 voleybol takımı, 8 basketbol takımı yer alırken, masa tenisinde 16 kişi, satrançta 17 kişi, kort tenisinde 7 kişi, bilardoda 8 kişi, badmintonda 7 kişi ve bilek güreşinde ise 4 kişi kıyasıya mücadele edecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Basketbol 2. Lig Müsabakaları tamamlandı.

KMÜ Kapalı Spor Salonunda beş gün boyunca devam eden müsabakalar sonucunda KTO Karatay Üniversitesi birinciliği elde ederken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ikinci, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Adana Bilim ve Teknoloji ile Kilis 7 Aralık Üniversiteleri ise dördüncü ve beşinci sırada yer aldılar.

Müsabakaların kapanış töreninde konuşan KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner şunları söyledi: “Müsabakalara katılan takımlarımız beş gün boyunca burada centilmence mücadele ettiler. Derece elde eden ve edemeyen ayrımı yapmadan dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde turnuvaya katılan bütün takımlarımızı gönülden kutluyorum. Katılımlarından dolayı tüm sporcu kardeşlerimize ve teknik ekiplerine, turnuvada görev alan hakemlerimize ve bütün personelimize teşekkür ediyorum.”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından Selim Sırrı Tarcan Beach Voleybol Turnuvası düzenlendi.

10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen turnuvada üniversiteden yedi takım kıyasıya mücadele etti.  Besyolana, Aog, Genç Beyinler, Ceyrancılar Spor, Amputer Spor, Aga Spor ve Herşey Spor isimli takımların ter döktüğü müsabakalar sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden kurulu Aga Spor takımı birinci oldu.  Spor Yöneticiliği birinci sınıf öğrencilerinden oluşan Genç Beyinler takımı ise turnuvada ikinci sıraya yerleşti.

Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Murat Tekin, öğrencilerin farklı spor dallarına ilişkin farkındalıklarını artırmayı amaçladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin zihinsel ve sosyal gelişimleri açısından bu tür spor organizasyonları büyük önem taşıyor. Bu turnuvanın da öğrencilerimizin gelişimsel düzeylerine faydalı olduğu düşünüyorum. Emeği geçenlere ve turnuvaya katılan takımlara teşekkür ediyorum.” dedi. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Birimler Arası Güz Dönemi Spor Oyunları başladı.

Büyük bir heyecana sahne olan spor oyunlarında kıyasıya bir rekabet yaşanacak. Spor müsabakalarında 10 futbol takımı, 7 basketbol takımı, 7 voleybol takımı ter dökerken satranç müsabakalarına ise 7 oyuncu katılacak.

Rektör Akgül, 2017-2018 Akademik Yılı Birimler Arası Güz Dönemi Spor Oyunlarının hayırlı olmasını dileyerek müsabakaların sporun ruhuna uygun ve centilmenlik içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Spor oyunlarının açılışı 09 Ekim 2017 Pazartesi günü Saat 17.30'da KMÜ halı sahasında Rektör Akgül’ün başlama vuruşu ile yapılırken Rektör Akgül, oyunlara katılan takımlara ve oyunculara başarılar diledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) personeli sağlıklı yaşam için yürüdü.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Karaman Çamlık yürüyüş alanında düzenlenen etkinliğe çok sayıda üniversite personeli katıldı. Mutlu olmanın en önemli öğesinin sağlıklı yaşamak ve bunu gerçekleştirebilmenin en kolay unsurlarından birinin de yürüyüş yapmak olduğuna vurgu yapan ekip, Çamlık'ta aileleriyle birlikte 5 km yürüdü.

Yürüyüş sonrası kumanyaların dağıtıldığı etkinlikte sağlıklı yaşam için gün içerisinde yürümenin önemine dikkat çekildi ve bu tarz etkinliklerin devam edeceği dile getirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Erkek Hokey Takımı, ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu. KMÜ Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Hokey Şampiyonasında geçen sene olduğu gibi bu sene de şampiyonluğa ulaştı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ev sahipliğinde 25-29 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Hokey Şampiyonasına Abant İzzet Baysal, Batman, Dicle, Gazi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırıkkale ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteleri katıldı.

KMÜ Erkek Hokey Takımı, turnuvada çıktığı tüm maçları kazanırken, final müsabakasında karşılaştığı ev sahibi Abant İzzet Baysal Üniversitesi karşısında 6-5'lik skorla galip gelerek Türkiye Şampiyonu unvanını korudu. KMÜ Kadın Hokey Takımı ise müsabakalarda oynadığı maçlarda iki galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak şampiyonayı dördüncü sırada tamamladı.

KMÜ Kadın ve Erkek Hokey Takımlarının antrenörlüğünü yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sefa Şahan Birol yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin adını ulusal arenada yükseltmekten dolayı çok mutluyuz. Kendi branşımızda geçen sene elde etmiş olduğumuz şampiyonluğu tekrar elde ederek bir seri yakaladığımız için ayrıca gururluyuz. Şampiyonluklarımızda öğrencilerimizin büyük emek ve inançları var, hepsini tek tek kutluyorum. Bundan sonraki amacımız, erkeklerde şampiyonluk serimizi devam ettirmek, kadın hokey takımımızla da Karaman'a kupa ile dönmek olacaktır.” dedi.

 

 

 

 

 

Grup Kodu 5 Kaydet KMU Bilgi İşlem - © - All rights reserved.