Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Başbakanlık E-Devlet Başkanı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde

 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 25           21.04.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Amfisi’nde düzenlenen panele Başbakanlık E-Devlet Danışma Grubu Başkanı Dr. A. Ramazan Altınok, Başbakanlık e-Devlet Daire Başkanı Recep Usalan ve konusunda uzman bir çok  konuşmacı katıldı. İki gün süren etkinlikleri ilgi ile izleyen öğrenciler arasından, ilk gün paneldeki konuşmacılara soru soranlar arasında yapılan bir çekilişte, internet kullanımı, bilgisayar ve teknik donanım araçlarından oluşan hediyeler verildi.

Açılış programında KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, internetin önemi günümüzde internet kullanımı, dünyada ve Türkiye’de internetin yeri, kullanım şekillerinin önemi hakkında bilgi verdi. KMÜ Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen; “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak internetin etkili kullanımı konusunda yapılan çabaları desteklemekteyiz. İki gün sürecek program kapsamında yapılan etkinlikleri düzenleyen Rektör Yardımcılarımıza, Bilgi İşlem Dairesi görevlilerine, Meslek Yüksekokulu yönetimine, yoğun işleri olmasına rağmen panelimizi onurlandıran Başbakanlık E-Devlet Danışma Grubu Başkanı Dr. A. Ramazan Altınok’a, Başbakanlık e-Devlet Daire Başkanı Recep Usalan’a, diğer panelistlerimize ve bu anlamlı günde paylaşımları ilgi ile takip eden öğrencilerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” açıklaması yaptı.

Birinci oturumun yöneticisi KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın panelistleri daveti üzerine E-Devlet Danışma Grubu Başkanı Dr. A. Ramazan Altınok “Türkiye’de ve Dünyada E-Devlet Uygulamaları” konusunda açıklamalar yaptı. İnternetin, sanayi devriminden daha fazla hayatımızı etkilediği; internet kullanımının bilgiye çabuk ulaşmayı sağladığı; bilgiye dayalı zenginliklerin ülkeleri ön plana çıkardığı konularına örnekler vererek açıklık getirdi.
Başbakanlık e-Devlet Daire Başkanı Recep Usalan ise dünya’da yaklaşık 1.6 Milyar insanın internetle iç içe olduğunu belirterek, Türkiye’de internetin 16’ncı yılı oluğunu hem dünyada hem de Türkiye’de internetin dünyaya açılan bir kapı olduğunu ve bilgi paylaşımında her türlü etkinliklerde kullanıldığını belirtti. Krize odaklanırsak gördüklerimizin ve odaklaştığımız konuların yine kriz olacağını; aslında krizin arkasında fırsatları da görmemiz gerektiğini açıkladı.
İkinci oturumun yöneticisi KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün’ün başkanlığında internetin doğru kullanımı; internet ve bilişim suçlarının anlatıldığı ilk oturumların ardından; ikinci oturumda KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkan V Öğr. Gör. Yüksel Çelik “İnternet Programcılığında Asp İle Ajax Teknolojisi” konulu sunum gerçekleştirdi. “İnternet Altyapısı ve Erişim Teknolojileri” konusunda Telekom mühendisi Hatice Burçin Özalp; “Geniş Bant İnternet Erişim teknolojileri” konusunda Öğr.Gör Hakkı Soy sunum yaptılar.
İlk gün sunumların sonunda KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün’ün tamamen adil şekilde yaptığı çekiliş sistemi ile öğrencilere çeşitli bilgi teknolojileri ürünlerinden oluşan hediyeler verildi.
İnternet Etkinlikleri kapsamında 21 Nisan Salı günü Visual Studio.Net 2008 ile Görsel Programlama ve İnternet Programcılığı etkinlikleri 09.00-15.00 arasında devam etti.

Düzenlenen panel konularının günümüzde popüler, merak edilen konular olmasının ve bunun yanında panelin uygulamaya yönelik bilgiler içermesinin, dinleyici katılımını son derece arttırdığı görüldü.

Tüm resimleri görmek için tıklayınız.

 

Okunma Sayısı: 80