Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

2. ULUSAL ALABALIK SEMPOZYUMU BİLİM VE KÜLTÜRÜN BULUŞMA NOKTASI OLDU

 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:69   21.07.2010

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen 2. Ulusal Alabalık Sempozyumu bilimsel çalışmaların yanında sosyal aktiviteleri ile de akıllarda yer etti. Ermenek Meslek Yüksekokulu ve Selçuklu otelde yapılan sempozyumda açılan sanat sergileri büyük ilgi toplarken düzenlenen tarihi ve turistik gezi katılımcılar için unutulmaz bir organizasyon oldu.

Türkiye’de ikincisi gerçekleştirilen Sempozyum, bilim ve araştırma çevreleri ile yerel yönetim liderlerini biraraya getirme, güncel sorunları tartışma, çözümler üretme bağlamında yararlı olarak görülürken kültürel birlikteliğin pekiştirilmesi açısından da iyi bir ortam sağlandığı kanaatine varıldı. Alabalık alanında yapılan bilimsel çalışmaların sunumunun yanında farklı bir bakış açısı ile geçmişten günümüze balığın dil, sanat, edebiyat ve kültürümüzdeki yerini konu alan oturumlar beğeni ile izlendi. Katılımcılar Bu tür oturumları bütün sempozyumlarda görmeyi istediklerini dile getirdi.

 

Edebi ve kültürel açıdan balığın ele alındığı oturumlara başkalık eden KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş Türkçe’nin her alanda en iyi şekilde kullanılmasına,  hangi disiplinden olursa olsun tüm bilim insanlarının katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekti.

 

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Timur ise kapanış konuşmasında 2. Ulusal alabalık sempozyumu ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin organizasyonlardaki başarı çıtasını yükselttiğini ifade etti. “Sempozyumda mükemmel bir organizasyona şahit olduk. Bundan sonraki organizasyonlar için beklentiler yükselti” diyen Prof. Dr. Timur “2. Ulusal Alabalık Sempozyumunda birçok ilk yaşandı. Spesifik olarak balık ile ilgili hazırlanmış sanatsal sergiler ve özellikle dil kültür ve edebiyatta balığın yerini konu alan oturumların düzenlenmesi Türkiye’de bir ilktir. Bundan sonraki sempozyumlarda bu tür uygulamalar olmazsa eksiklik hissedilecektir. Bilimsel nitelik ve organizasyonun başarısı açısından çıta yükseltilmiştir. Dolayısıyla bu uygulamaların tüm üniversiteler için örnek olmasını umuyorum.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 72