Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ KARİYER GÜNLERİNDE İHSAN DURU RÜZGÂRI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 31                   07.04.2011

 

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nin bu haftaki konuğu Duru Bulgur Gıda San ve Tic. Aş. Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru oldu.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonunda 06 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş, üniversitenin idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengün yaptığı açılış konuşmasında “Dekanlığımız tarafından organize edilen Kariyer Günleri etkinliğinin üçüncüsünü yapıyoruz.  Bu toplantılarla amacımız fakültemiz öğrencilerinin gelecekteki hayatlarında başarıyı yakalayacak birtakım donanımlara sahip olmaları için gerekli zemini hazırlamak. Üniversite eğitimi sadece teorik eğitimden ibaret değildir. Bunun ötesinde yaşanmış başarıların hikayelerini öğrenmek ve bunlardan kendimiz için gerekli olan dersleri çıkarmaktır.” dedi.

Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan İhsan Duru; Duru Bulgur’un 1930’lu yıllarda geleneksel yöntemlerle başlamış olduğu bulgur üretiminin aşamalarını özetleyerek,  günümüzdeki modern üretim yöntemlerine nasıl ulaştıklarını anlattı.

Bulgur’un sanki ikinci sınıf bir yiyecek gibi düşünüldüğünü belirten Duru, “Oysa Türkiye’de çok yoğun tüketiliyor. Önümüzde çok büyük bir pazar var. Dünyada çok yoğun bir pirinç tüketimi olduğunu biliyoruz. Düşünsenize pirincin yanına bulguru da ilave edelim. Ne demek istediğim o zaman anlaşılır. Amacımız bulgurun algısının kentleşmesi. Biz şimdi bunun için çaba harcıyoruz.”dedi.

Bulguru Batı’nın çok fazla bilmediğini anlatan Duru, “Size çok ilginç bir bilgi vereyim. Avrupa’da ve Amerika’da bulgur pek bilinmez. Bulgur daha çok etnik nüfuslar tarafından tüketilir; Türkler, Ermeniler ve Araplarca. Buna rağmen dünyanın en büyük bulgur ihracatçısı 150 bin ton ile ABD’dir. Ardından 56 bin ton ile Türkiye geliyor.”dedi.

Bulgurun çok besleyici olduğunu anlatan Duru, Dünya Sağlık Örgütü’nün bulguru mutlaka tüketilmesi gereken on beş ürün içinde gösterdiğini söyledi. Üretimin kolay olduğunu ancak satışın çok zor olduğunu belirten Duru,  kaliteyi sonu olmayan bir yola benzetti ve kaliteden asla taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Duru, dünyada çok hızlı bir değişim yaşandığını anlattı ve öğrencilere şu önerilerde bulundu: “Bu değişimi sizlerde yaşayacaksınız. Dolayısıyla donanımlı olmak zorundasınız. Kendinizi sürekli geliştirmeli,  gündemi iyi takip etmeli ve bir adım önde olmalısınız. Yapmanız gereken şey hedefinizi iyi belirlemek, çalışmak ve mücadele etmektir.” dedi. Öğrencilere başarıların sırlarını anlatan Duru “babamın bana verdiği öğütlerin başında itibarını iyi korumak gerektiği gelir. ‘Paranı kaybet ama itibarını asla kaybetme’ derdi. Biz itibarımızı her şeyin üstünde tutarak kaliteden asla ödün vermedik.” dedi.

Programın sonunda “Toplantının gençler için çok faydalı olduğu kanaatindeyim” diyen Prof. Dr. Kemal Esengün günün özetini yaparak öğrencilere “hedefinizi koyacaksınız çalışacaksınız, kendinize inanacaksın en önemlisi de sabırlı olacaksınız. Bu toplantıda ön plana çıkan konulardan biri de sabır oldu. 1930’lardan beri faaliyet gösteren bu firma son 15 yılında şahlanmış. Bu sabır gösterilmese bu başarı olmazdı.” Dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan İhsan Duru’ya katkılarından dolayı Prof. Dr. Kemal Esengün tarafından plaket takdim edildi. Etkinliğin sonunda Duru Bulgur öğrencilere Bulgur Pilavı ikramında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 56