Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

TURİZMDE ELEKTRONİK TATİL TASARIM SİTELERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 134                   14.09.2011

 

Çiftliklerdeki işlere katılarak tatil yapmak isteyen doğa meraklılarının, kendilerinin tatillerini tasarlayabilecekleri web siteleri sık sık gündeme getiriliyor.

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin İİBF Konferans Salonlarında devam eden 1.Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumunda, “Tarım Turizmi Oturumunda” “elektronik tatil tasarım siteleri” değerlendirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğretim elemanı olan Mehmet Çavuşoğlu, tatil planı yapan kişilerin, kendilerinin belirleyebileceği takvim ile zorunluluk ve sınırlamalar olmadan tatil planı yapabilecekleri “elektronik tatil tasarım sitelerini” tanıttı. Bu siteler sayesinde sitedeki bilgilerin yabancı dillere çevirisinin yapılarak yabancı işletmelerin de sisteme dahil olabileceğini; elektronik tatil tasarım siteleri sayesinde gezilebilecek yerlerin tanıtımının ve yenilikler hakkında bilgilendirici e-postalar gönderilebileceğini anlattı.

 

Tatil planını kişinin kendisinin yapabileceği tatil tasarım sitelerinin daha çok keyif verebileceği üzerine görüş birliğine varan katılımcılar, yurt dışında tatil tasarım sitelerini ilginç kılan bazı web-oyunlarının oynanabildiği bilgisini de heyecan ile karşıladılar. “Bazı ülkelerde tatil tasarım sitelerinde bir üzüm bağının herhangi bir yerine konulan bir eşya, siteyi kameralarla izleyen oyuncular tarafından, define ararcasına web sitesinden aranabiliyor ve oyuncular eşyayı bulduklarında da şarap, para veya tatil ile ödüllendirilebiliyorlar” diyen Çavuşoğlu, bu uygulamanın ülkemizde de yapılabileceğini anlattı.

 

Sempozyumda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğretim elemanı Çavuşoğlu tarafından Girit, Gökçeada ve Bozcaada’da yapılan paluze, pestil, üzüm sucuğu, zivaniya, köfter gibi üzümden yapılan ürünlerin turizme katkılarını artırmak için yapılan girişimcilik örnekleri de tanıtıldı. Üzümden yapılan ürünlerin maddi anlamda geliri nasıl artırdığına yönelik sunum, katılımcıların ilgiyle izlenmesi bakımından değerli bir sunum oldu. Oturumda bu ürünlerin sanal organizasyon ile dünyaya tanıtımı konusunda, üreticilerin yöresel ürünlerini sanal ortamda nasıl tanıttıkları gösterildi.

 

Tarım turizmi ve yörede en çok yetiştirilen ürün ile ilgili bir ekip kurulması, yerel yönetim ile işbirliği yapılması, sertifika verilen eğitimlerin yapılması, güncel web sitelerinin oluşturulması gibi önerilerin belirtildiği oturum, heyecan ile ve ilgi ile dinleyen katılımcıların üzüm ürünleri hakkındaki ilginç görüşlerini belirttikleri kahve arası sohbetleri ile de devam etti.

Okunma Sayısı: 37