Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 70 11.04.2012
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Bologna Süreci kapsamında başlatılan “Program Geliştirme Süreci” çalışmaları, öngörülen takvime göre devam ediyor.
Bu süreçte yapılan “program yeterliliklerinin belirlenmesi” çalışmalarını paylaşmak amacıyla Edebiyat Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu temsilcileri toplantıda bir araya geldi. 11 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 16.00’da Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme çalışmalarına üniversitenin akademik birim temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, program geliştirme çalışmalarında formları hazırlayan komisyonların çalışmalarını değerlendirmek, program yeterliliklerini ve hazırlanan raporları gözden geçirmek amacıyla toplantı yapıldığını belirtti. Esengün “Yeni bir üniversite olarak en iyi şekilde programları düzenleme amacındayız. Programlarımızı geliştirirken koyduğumuz hedeflerimizin net ve uygulanabilir olması, üniversitemize gelecekte daha iyi eğitim olanakları sağlayacaktır ve bu durumda hem üniversitemiz, hem bölgemiz, hem de ülke eğitiminde ilerleme sağlanacaktır. Üniversitemizde bu çalışmalara büyük hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.
Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Arı, YÖK’ün sunduğu temel prensiplerden yararlanarak, matematik alanından mezun olan bir kişide olması gereken yeterlilikleri belirlediklerini açıkladı.
İİBF İşletme Bölümü için hazırlanan raporu sunan Yrd. Doç. Dr. Selda Alagöz, çok sayıda mezun veren fakültede öğrencilerin ve işverenlerin beklentilerine yönelik çalışmalar yaptıklarını, programların hedeflerini hazırlarken özellikle mezun olduktan sonraki iş yaşamına öğrencilerini hazırlamayı önemsediklerini belirtti.
Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal bölümün güçlü-zayıf yönlerini, riskleri ve fırsatları swot analiziyle değerlendirerek program geliştirdiklerini ifade etti.
Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbulat, sadece komisyonun değil, tüm öğretim elemanlarının program geliştirme sürecine dahil edildiğini ve dış paydaşların görüşlerinin de alınarak raporların geliştirileceğini söyledi. Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Yavuzaslanoğlu ise çalışmalarında özellikle öğrenci görüşlerini önemseyip anketlerdeki dönütleri temel alan hedefler belirlediklerini açıkladı.
Birimlerin çalışmaları, toplantının sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün tarafından değerlendirildi. Prof. Dr. Kemal Esengün, program geliştirme süreci takvimine hassasiyetle uyulduğunu ve bir aylık süre içerisinde yeni ders listelerinin düzenleneceğini hatırlatarak, katılımcılara teşekkür etti.
Okunma Sayısı: 80