Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

SERDAR TUNCER KMÜ’DE

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 86       08.05.2012
 
 
Televizyonda hazırladığı programları beğeniyle izlenen şair ve yazar Serdar Tuncer, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) düzenlenen “Kutlu Doğum Etkinliği” konulu konferansın konuğu oldu.
 
Ata Topluluğunun organizasyonuyla Yunus Emre Konferans Salonunda 8 Mayıs Salı günü saat 14.30’da gerçekleştirilen program, yoğun ilgiyle karşılandı. Her katılımcıya gül hediye edilen konferans, Serdar Tuncer’in hem düşündüren hem de güldüren estetik cümleleriyle zenginleşti. Programa gösterilen yoğun ilgi, konukların bir bölümünün konferansı salon dışından takip etmelerine ve ayakta izlenmesine neden oldu.
 
Açılış konuşmasını yapan Ata Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Alper Özmen, hadislerin dostluk, anlayış, yardım, vefa gibi önemli davranış biçimlerini telkin ettiğini belirterek, kutlu doğum haftası programını hazırlayanlara teşekkür etti.
 
Serdar Tuncer’in “Dinleyen, söyleyenden ariftir. Dinleyenin gönlündeki himmet kadar konuşanın gönlüne hikmet doğar. Programı, seyredenin gönülleri yapar” sözleriyle başladığı konuşma, eğlendiren ve düşündüren bir tempoda sürdü.
 
Tuncer, “Kemalat, teferruattadır” dedi ve Fetih 1453 filminin olumlu yönlerini açıkladıktan sonra filmdeki bazı yanlış ayrıntılara esprili yorumlar getirdi. “Dedelerimiz Sultanlığı hükmetmekle değil, hürmet ve hizmet etmekte yapmışlardır” diyen Tuncer’in sözleri büyük alkış aldı.
 
Hadisleri yorumlayan Tuncer, hadislerden sadece 10 tanesini bile insanlar gönlüne yazsa dünyada fakirlik, kötülük, üzüntü gibi olumsuz hiçbir durumun yaşanmayacağını belirtti.
 
Tuncer’in hikayeleri düzgün üslubuyla birleşince ortaya keyifli bir sohbet çıktı. Peygamberimizi “anma” yanında, “anlama” gayretinde olmak gerektiğini vurgulayan Tuncer Yunus Emre, Cemal Safi, Fuzuli gibi değerli şairlerin naatlarını okudu, katılımcıları sık sık güldüren ve düşündüren yorumlar yaptı.
 
Serdar Tuncer’in okuduğu, Yaman Dede’nin yazdığı
Yanan kalbe devasın sen, bulunmaz bir şifasın sen
Muazzam bir sehasın sen, dilersen runumasın sen
Habibi Kibriyasın sen, Muhammed Mustafasın sen
mısralarından oluşan naat-ı şerifini, bazı katılımcılar gözyaşları içinde dinledi.
 
Peygamberimizin hayatından örnekler veren Tuncer, “aklının yettiği kadar iman etmek” ile “akla rağmen iman etmek” konusunda da açıklamalar yaptı.
 
Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem” şiirini Tuncer’in gür sesinden dinleyen katılımcılar uzun süre alkışlarla beğenilerini gösterdi.
 
Sonuna kadar dikkatle dinlenen programda Tuncer, zaman zaman alkışlar ve kahkahalar nedeniyle konuşmasına ara verdi. Kültürel değerlerimiz konusunda farkındalık oluşturan genç yazarın söyleşisi, üniversiteliler ve katılımcılar üzerinde olumlu etkiler bıraktı.
 
Program sonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “İşini iyi yapan bir yazarın etkili konuşmasına şahit olduk. Şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diyerek Serdar Tuncer’e plaket sundu.
 
 
Serdar Tuncer kimdir?
1978’de Ankara’da dünyaya geldi. Lise son sınıfa giderken radyo ve televizyon programlarına başladı. Sokaktaki adama "Siz var mısınız? Var olduğunuzla ilgili bir deliliniz var mı?" gibi ilginç sorular sordu. Kimi zaman susmadan konuştu, kimi zaman 1.5 saat boyunca hiç konuşmadan anlatarak televizyonculuk kalıplarını ters yüz eden programlar yaptı. İlk şiir kitabı “Sen İstanbul Kokardın” 1997 yılında, ikinci şiir kitabı “Aynalar” 2003 yılında yayımlandı. “Satır Arası Hikayeler” isimli bir kitap yazdı. Ramazan ayında Topkapı Sarayından canlı olarak sunduğu TRT1 iftar programı beğeniyle izlendi. TRT Haber'de "Yeni Şeyler Söylemek Lazım" programını Uğur Işılak ile birlikte sundu. Halen Radyo 15'te “Yitik Hazine” isimli programı hazırlayıp sunuyor. İyi bir zaman yönetimiyle dünyayı geziyor, şiir okuyor, söyleşiler yapıyor. Kanal A’da yaptığı “Gecede Bir Gün” isimli programı, kültür dalında ödüle layık görülen yazara ödülü Mayıs ayı içinde verilecek.
 
 
 
 
 
 

Okunma Sayısı: 51