Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

REKTÖR GÖKMEN TGRT FM’DE CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:182     19.10.2012

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, TGRT FM’de yayımlanan “Yurdumdan Haberler”  programının canlı yayın konuğu oldu ve programı hazırlayıp sunan Faruk Salt’ın üniversitedeki çalışmalara ilişkin yönelttiği soruları cevapladı.

Rektör Gökmen,Sıradan değil aranan üniversite sloganını seçme sebebiniz nedir?” sorusunu “Başkalarının yaptığı işi yaparsanız sıradanlaşırsınız. Aranan bir üniversite olmak için farklı işler yapmak zorundasınız.” şeklinde cevaplandırdı ve kendilerinin farklılıklarını da şöyle özetledi: “Biz öncelikle öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm mensuplarımızın özgürlüğü sonuna kadar teneffüs etmesini istiyoruz. Özgürlüğün olmadığı yerde sorumluluk ve yaratıcılık olmaz. Kurumların, şehirlerin, hatta ülkelerin ve dünyanın kaderini değiştirecek bireyler yalnızca özgür ortamlarda yetişir. Ancak sınırsız bir özgürlükten değil, nitelikli ve derinlikli bir özgürlükten yanayız. Bizim inancımıza göre insan en değerli varlıktır ve insan onuru her şeyin üzerindedir. Biz farklılıkların bir çatışma unsuru değil, zenginlik olduğuna inanıyoruz. Sadakate değil, ehliyete ve liyakate önem veriyoruz. Hataları cezalandırmıyor, başarıları da ödüllendirmeye çalışıyoruz. Değişime ve gelişmeye açık bir üniversiteyiz. Bu nedenle bu sloganı kendimize uygun bulduk.”

Prof. Dr. Gökmen, program sunucusunun KMÜ’de engelli öğrencilere yönelik düzenlemeler olup olmadığı sorusunu “Yeni binalarımız engelli öğrencilerimize göre planlandı. Eski binalara da engelli asansörü ve engelli parkuru yapıldı. Sadece fiziksel anlamda değil, özellikle de insanların düşünme ve potansiyellerini harekete geçirmenin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı engelsiz bir üniversite olmayı çok önemsiyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde cevapladı.

Salt’ın “Öğrencileriniz size kolaylıkla ulaşabiliyor mu?” sorusu üzerine Rektör Gökmen “Öğrencilerimle tanışmak için derslere gidiyorum. Yurt ziyaretlerinde bulunuyorum. Bazı akşamlar eşimle öğrencilerin evine, ailelerine çay içmeye gidiyorum. Yeni yemekhane binamız açıldı. Orada rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, müdürler, öğretim üyeleri, genel sekreter, daire başkanları kısaca tüm akademik ve idari personel arkadaşlarım öğrencilerimizle birlikte yemek yiyoruz. Zaman zaman öğrenci temsilcilerimizle bir araya geliyor ve onları dinliyoruz. Tüm mesafeleri kaldırdık. Ayrıca öğrencilerin dilek ve şikâyetlerini iletmeleri için Üniversite web sayfamızda istek ve dilek kutusu oluşturduk. Öğrencilerimizin istek ve şikâyetlerini günlük takip ediyorum.” dedi.

“Karaman’ın gelişmesinde üniversitenin katkısı var mı ve üniversitenin bölgeyle ilgili projeleri nelerdir?” sorusu üzerine ise Rektör Gökmen “Üniversitelerin temel görevi eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma yapmaktır. Bunun yanında üniversitelerin bulundukları bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlamak, bu alanlardaki sorunlarına çözüm üretmek gibi görevleri de vardır. Üniversite olarak arzu ettiğimiz seviyede olmamakla birlikte bunları da yapmaya çalışıyoruz. Çoğunluğu büyük şehirlerde lisansüstü eğitimine devam eden 200’e yakın araştırma görevlisi arkadaşımız da öğretim üyesi olarak aramıza katılınca üniversitemizin sözünü ettiğimiz alanlara yönelik katkısı çok daha fazla olacaktır.” diye konuştu. Prof. Dr. Gökmen ayrıca KMÜ’nün yenilikçi ve girişimci üniversiteler arasında 126 üniversite içinde 43. sırada yer aldığını ve bu endeks oluşturulurken üniversitelerin şehre ve sanayiye katkısının da dikkate alındığını söyledi.

Rektör Gökmen, “Öğrenci ve personelin inançlarının gereği olan ibadetlerini yapmak için üniversitede neler yaptınız?” sorusunu ise “Yöneticilerin görevi kurumlarındaki insanların her yönden rahat edecekleri, maddi ve manevi her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri uygun ortamları hazırlamaktır. Bu nedenle biz de binalarımızın her birinde küçük de olsa bir odayı mescit yaptık. Ayrıca Yerleşke içinde Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak olan ve aynı anda 6000 kişinin namaz kılabileceği bir caminin geçtiğimiz günlerde temelini attık.” şeklinde cevaplandırdı.

Prof. Dr. Gökmen, programın sonunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve konuşmasını “Bir üniversiteye hizmet etmek, en büyük erdemlerden biridir. Ancak, hizmet ederken tüm çalışanlar yaptıkları işlere mutlaka emek, sevgi ve ahlak katmalıdır.”  sözleriyle sonlandırdı.

 

Okunma Sayısı: 25