Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi öğretim üyeleri öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi.
Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 15.00’te düzenlenen söyleşiye Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Kamil Arı ve Yrd. Doç. Dr. Nihal Yokuş katıldı.
Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, “Bilimsel çalışma, kainatta cereyan eden olayların anlaşılma safhasıdır.” diyerek öğrencilerin son sınıfa gelip tez yazana kadar arayış içinde olmadıklarına dikkat çekti. “Bilimsel çalışma sadece akademik kariyer için yapılmamalı.” diyen Prof. Dr. Kılıçel, “Bilimsel çalışmayı yardımcı doçent, doçent ya da profesör olmak için basamak olarak görüyorsanız ve esas gayeniz bilim değilse boş işlerle uğraşıyorsunuz demektir. O zaman sizin yaptığınız bilim değil, film olur.” şeklinde konuştu.
Bilimsel çalışma sayesinde bilim adamının hem kendisine hem de insanlığa yarar sağlayacağına vurgu yapan Prof. Dr. Kılıçel, öğrencilere öğüt vererek şunları kaydetti: “Çevrenizde olup biteni anlamaya çalışmak ve hakikati anlamak için arayışta olmalısınız. Edison elektriği tesadüfen bulmadı. Şimşek çakarken ve yıldırım düşerken yayılan ışığı merak edip sürekli arayış içinde olduğu için buldu. Anlamadan bilimsel çalışma olmaz. Önce çevremizde olup bitenleri anlamaya çalışmalıyız.”
Yrd. Doç. Dr. Kamil Arı ise öğrencilere bilimsel ahlaktan, bilim ve inanç ikileminden söz etti. “Bilim ahlakı doğruları olduğu gibi yansıtmak demektir.” diyen Arı, bilim ve din arasında dengede durmak gerektiğinin altını çizdi.
Söyleşinin ardından Kamil Özdağ Fen Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler, fakülte tarafından düzenlenen fotoğraf sergisini gezdiler.
Kamil Özdağ Fen Fakültesi Öğrencilerinden Fotoğraf Sergisi
Kamil Özdağ Fen Fakültesi Biyoloji bölümü öğrencileri 20-22 Mayıs 2013 tarihleri arasında üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sergi alanında “fotoğraf sergisi” düzenlediler.
Biyoçeşitlilik ana temasından hareketle fotoğraflarını çeken Biyoloji Bölümü öğrencileri Osman Keleş, Halil Kaya ve Çağrı Kuş’a Karamanlı 4 doğa fotoğrafçısı da destek verdi.
Sergide Karadağ’da yaşayan sürüngen-memeli hayvanlar, kuş ve endemik bitki türlerini de konu alan toplam 36 fotoğraf sergilendi.
Okunma Sayısı: 102