Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

EDEBİYAT FAKÜLTESİ KEP ATTI

Üniversitede Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda 18 Haziran 2013 Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve eşleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, çok sayıda akademik ve idari personel, mezunlar ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Tarih Bölümü mezun öğrencilerinin geçitinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende söz alan Fakülte birincisi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Meral Kudak konuşmasında “Bizler küçük ve mütevazı bir üniversitenin dört yıllık konuklarıydık. Gün gün üniversitemizin gelişmesini, ilerlemesini, akademik ve idari anlamda olgunlaşmasını takip etme imkânı bulduk. Üniversitemizin akademik ve idari camiasının hem üniversiteye hem şehre çok şeyler kattığına şahit olduk. Maddi gelişmeler bir kenara, üniversitemiz şehre ve insanlarına oldukça samimi hizmetler ve samimi duygularla yeni bir ruh ve mana katmaya çalışmıştır. Sosyal bilimlerin insanların hayatlarında ne kadar önemli olduğunu biz bu üniversitede öğrendik.” dedi. Kudak, duygulu konuşmasını “Bir rektörün bize Kaf dağında yaşamadığını gösteren Rektörümüze şükranlarımı bir borç bilirim.” diyerek sonlandırdı.

Prof. Dr. Turan Karataş: “Bu benim de veda günüm”

Edebiyat Fakültesi mezuniyet törenine katılan Kurucu Dekan Prof. Dr. Turan Karataş “Bu sadece kurduğum fakültenin ilk mezunlarının değil benim de veda törenim. Bu sebeple çok yoğun duygularla burada bulunmaktayım.” diye konuştu. Prof. Dr. Karataş “Fakülte kurduk ve 3-4 öğretim elemanıyla göreve başladık. Büyüdük, şimdi kocaman bir fakülte olduk. Bir fakülte bir dekanla kurulmuyor. Görülmeyen hizmetkârlar var.” dedi. “Fakültemizin kuvvetlenmesinde, gelişmesinde Rektörümüzün yakınlığı, sıcaklığı, hoşgörüsü çok önemli.” diyen Prof. Dr. Karataş, “Burası çok etkin, çok kararlı ve sıcak bir kurum. Biz üniversitede gerçek bir aile sıcaklığı oluşturmuşuz. Bunu başka bir kuruma geçince anladım. Burada bu aileyi büyüten, gelişmesine katkısı olan herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Karataş, “Öğrencilerim sizin de yolunuz, bahtınız açık olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Edebiyat Fakültesi mezuniyetinde şiir şöleni

Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreninde okunan şiirler katılımcılara duygulu anlar yaşattı.Edebiyatçıların arasında konuşma yapmanın zor olduğunu ifade eden Rektör Gökmen de konuşmasını atmosfere uygun bir şekilde şiirle sonlandırdı.

Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasında “Benim için çok onurlu, gururlu, aynı zamanda çok hüzünlü bir gün. Kadim dostum olan Turan Karataş’ın buradan ayrılmasına üzülüyorum. Ancak fiziki ayrılık önemli değildir, gönüller ayrılmasın. Biz fiziken ayrılsak da gönüllerimiz hep bir olacak.” dedi.

“Ben aynı zamanda bir baba olarak buradayım. 9 bine yakın çocuğum var.” diyen Rektör Gökmen “Bir insan neden en çok çocuğunu sever? Çünkü en çok ona emek vermiştir. Onun için aç kalır, uykusuz kalır. İnsan emek verdiği şeyi çok sever. Siz de işinize emek verin ki onu çok sevebilesiniz. Mutlu olmak için emek verin ve bilginizi paylaşın.“ şeklinde konuştu.

Rektör Gökmen konuşmasına şöyle devam etti: “Fen bilimciler dünyayı kurtaracağını söyler ancak dünyayı sosyal bilimciler yönetir. Ülkemizde yaşanan işsizlik değil mesleksizliktir. Siz iyi iş üretin, kaliteli malın her zaman alıcısı olur.” Gökmen mezunlara, ailelerine, hocalara ve tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasını Sezai Karakoç’un Yağmur Duası isimli şiirini okuyarak tamamladı. 

Törende konuşmaların ardından Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümü öğrencilerinin üniversiteye başladıkları ilk günden bugüne kadar anılarının yer aldığı slayt sunumu yapıldı.

Tören, dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle devam etti. Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen fakülte birincisi olan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Meral Kudak’a hediyesini vermek için anne ve babasını sahneye davet etti. Baba Haci Kudak “Bugün çok onurlu ve gururlu bir gün bizim için. Rektörümüze bu anı bize yaşattığı için teşekkür ederim. Şimdiye kadar birçok mezuniyete katıldım. Buradaki gibi ilgiyi, coşkuyu, samimiyeti hiçbir yerde göremedim. Burası aile sıcaklığını ve samimiyetini yakalamayı başarmış. Kızımı ilk kayıt için getirdiğimde birkaç okul vardı sadece. Üniversitenin bu kadar kısa sürede görünümüyle, hizmetiyle bu noktaya gelmesi şaşırtıcı.” dedi.

Fakülte ikincisi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Ayşenur Apak’a belgesini Prof. Dr. Turan Karataş, Fakülte üçüncüsü Fatma Demiroğlu’na belgesini Prof. Dr. Ahmet Yıldırım takdim etti.

Fakülteyi üç yılda bitiren Tarih bölümü öğrencisi Şeyda Sağlam’a Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin hediyesini takdim ederken “Tarihi bu kadar kısa sürede anladıysan ne mutlu sana, seni gerçekten tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarih bölümü birincisi Mehmet Kutluyer hediyesini Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel’den alırken, Tarih bölümü ikincisi Tuğba Karahan’a hediyesini Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz verdi.

Fakülte öğretim elemanları tarafından Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ile Tarih bölümü mezun öğrencilerine belgelerinin verilmesinin ardından keplerin atılmasıyla tören sona erdi.

    

    

    

    

    

    

   

   

 

Okunma Sayısı: 65