Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KARAMAN FATİH LİSESİ KMÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

Karaman Fatih Lisesi 12. sınıf öğrencileri Rehber öğretmen Uğur Sarı ve Beden Eğitimi öğretmeni Seyfettin Şahin eşliğinde KMÜ’ye ziyarette bulundu. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç bölümden 77 öğrencinin katıldığı ziyarette üniversiteyi tanıtıcı materyaller verilerek slaytlar eşliğinde sunumlar yapıldı.

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, KMÜ’nün 2007 yılında kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen diğer üniversitelerle boy ölçüşebilecek durumda olduğunu belirterek, üniversitelerin eğitim açısından artık pek bir farkı kalmadığını ifade etti. Öğrencilere, üniversiteleri iyi araştırmaları tavsiyesinde bulunan Tüfekci sözlerini şöyle sürdürdü: “Başka illerde üniversite okumanın çeşitli zorlukları var. Arzu ederiz ki öğrencilerimiz memleketlerinde okusunlar, hem kendileri hem de ailelerinin ekonomik anlamda zorluk yaşamamaları adına tercih yaparken bu faktörleri de göz önünde bulundursunlar.”

KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci’nin ardından söz alan KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kıray, slaytlar eşliğinde üniversitedeki fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, yemekhane, spor tesisleri, alışveriş merkezi, ulaşım ve barınma hizmetleri hakkında sunumlar yaparak, öğrencileri bilgilendirdi.

KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta ise konuşmasında, üniversitelerin isimlerinin etiket açısından önemli bir kıstas olduğunu fakat eğitim kalitesi açısından üniversiteler arasında hiçbir fark bulunmadığını ifade ederek, “Puanı yüksek olan üniversite daha iyi eğitim verir algısı yanlış bir algıdır. Puanlar oluşturulurken üniversitenin kurulduğu yıl, bulunduğu ilin nüfusu ve jeopolitik yapısı gibi faktörler rol oynuyor. Artık üniversiteler arasında eğitim anlamında çok büyük farklar yok. Avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurarak, tercihlerinizi ona göre yapın.” çağrısında bulundu.

Daha sonra KMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Birol Ay biyomühendisliğin tanımını yaparak öğrencilere biyomühendislik alanındaki farklı bölümler hakkında bilgi verdi. Öğrencilere teknolojik yenilikler ile biyomühendislik çatısı altında yapılan araştırmalar ve çalışmaları aktaran Ay öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Nazan Şahbaz da iktisat bölümünden mezun olanların iş bulma konusunda problem yaşamayacaklarını vurgulayarak, öğrencilere bu bölümden mezun olmaları durumunda hangi aşamalardan geçecekleri ve hangi sınavlara girecekleri konusunda bilgi verdi. Şahbaz: “İktisat mezunları özel ve kamu kuruluşları olmak üzere her alanda iş bulabilir. Ayrıca iktisat bölümü okuyanların veya mezun olanların, İngilizce ve bilgisayar teknolojilerine hakim durumda olmaları iş bulma konusunda kendilerine avantaj sağlayacaktır.” diye konuştu.

KMÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Ertuğ Ergürer, arkeolojinin çalışma ve araştırma alanları hakkında öğrencilere bilgi vererek, bu bölümü tercih edecek olan öğrencilerin öncelikle mesleği sevmeleri, tarih ve kültür meraklısı, açık alanda çalışma yapmaya yatkın ve iyi bir gözlemci olmaları gerektiğini hatırlatarak, arkeoloji mezunlarının çalışma alanlarından ve istihdam edildikleri kurumlardan bahsetti.

KMÜ Genç Araştırmacılar Öğrenci Topluluğu Başkanı Cuma Bozkurt ile Genç Vizyon Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet Yoldaş da etkinliğe katılanlar arasındaydı. Biyoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Bozkurt konuşmasında, geleceğini düşünen öğrenciler için KMÜ’nün iyi bir tercih olacağını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “KMÜ yeni kurulan üniversiteler arasında en çok gelişim sağlayan üniversitedir. Aileden uzak başka yerlerde okumak hevesi ile yanlış tercihler yapmayın. Kendi ilinizde rahat ve huzurlu bir şekilde eğitim görün. Üniversitemiz yeni olduğu için teknolojik ve fiziki yapısı ile her şey en yeni haliyle sizlere sunuluyor. Aynı imkanları farklı üniversitelerde bulmanız zor.” İşletme bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Yoldaş ise dört yıl önceye oranla çok daha fazla imkana sahip olduklarının altını çizerek, öğrencilere KMÜ’ye geldikleri takdirde kişisel gelişim ve kariyer planlamaları konusunda yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Piri Reis Konferans Salonundaki sunumların ve bilgilendirmenin ardından öğrencilere yerleşkedeki kapalı spor salonu tanıtıldı. Kapalı spor salonunda öğrencilerle tanışan KMÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, öğrencilere bu bölümde okumaları için gerekli olan sınavlar ve aşamalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret, yerleşke gezisinin ardından sona erdi.

 

                

Okunma Sayısı: 62