Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğretim elemanlarına yönelik 09 Ekim Çarşamba günü TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları) Proje Hazırlama Eğitimi verildi.
KMÜ Proje Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) ile Konya Teknokent ve Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım yaptı. Yıldırım “Proje Teknoloji Transfer Ofisimiz yeni kurulmuş olmasına rağmen çok yoğun bir proje çalışmasına girdi. Proje hazırlama noktasında bu eğitimin öğretim elemanlarımıza çok faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.
TÜBİTAK TEYDEB Proje Hazırlama Eğitimini vermek üzere KMÜ’lü akademisyenlerle bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Botsalı ise yaptığı konuşmada “TSE Bölge Müdürlüğü yaptığım zamandan beri 12 yıldır Karaman’a gelememiştim, bu eğitim güzel bir vesile oldu.” dedi. TEYDEB Proje Hazırlama Eğitimi’nde kitaplarda yazılı olmayan bilgiler paylaşacağını belirten Botsalı “TÜBİTAK proje yürütücülüğü, proje hazırlama, değerlendirme, hakemlik ve komite üyeliği yaptım. Yani projenin tüm evrelerinde görev aldım. Bu sebeple sizler için böyle bir eğitim düzenlemeyi planladık.” dedi.
Prof. Dr. Botsalı, Teknokent’in kuruluşunu ve Selçuk TTO’daki deneyimlerini de katılımcılarla paylaştı. ”Devlet, araştırma geliştirme faaliyetlerine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve yeni projeleri destekleme fonlarını güçlendirdi. Nitelikli projelere ihtiyaç duyuluyor.” diyen Prof. Dr. Botsalı, “TÜBİTAK geçen yılki 800 milyonluk fonunun 500 milyonunu dağıtabildi. Çünkü yeterince nitelikli proje katılmadı ya da projelerin bir kısmı yanlış hesaplar nedeniyle Bağdat’tan döndü.” şeklinde konuştu.
Gün boyu devam eden TÜBİTAK TEYDEB Proje Hazırlama Eğitimi, Prof. Dr. Botsalı’nın sunumlarının ardından gerçekleşen soru-cevap kısmıyla sona erdi.
Okunma Sayısı: 38