Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Kariyer Günleri“ düzenlendi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ikincisi düzenlenen Kariyer Günlerine gençlerle tecrübelerini paylaşmak üzere Albaraka Türk Katlım Bankası Karaman Şube Müdürü Mustafa Yılmaz, Grand Karaman Otel & Spa Genel Müdürü İbrahim Kaynak, İttifak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Sancak Basa katıldı.
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliği dinleyenler arasında KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci de yer aldı.
“Parayla para değil ticaretle para kazandırıyoruz”
Etkinliğin ilk bölümde Mustafa Yılmaz katılım bankacılığı sisteminden bahsetti. Katılım bankacılığı çalışmalarının dünya genelinde 1960’ta başladığını ifade eden Yılmaz, Türkiye’de ise ilk çalışmaların 1984 yılında başladığını belirtti. Yılmaz, “Katılım bankacılığı, bankacılık sistemine alternatif olarak değil, sisteme katkı sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır.” dedi. Katılım bankacılığı sisteminde faizin kesinlikle olmadığını dile getiren Yılmaz, parayla para kazandırmak yerine ticaretle para kazandırdıklarını söyledi.
“Otel işletmelerinde organizasyon”
Katılımcılardan İbrahim Kaynak ise dinleyenlere otel işletmeciliği ile ilgili bilgiler verdi. Kaynak, otellerdeki yönetim şemasını, ‘genel müdür ve ona bağlı çalışan departman müdürleri’ şeklinde açıkladı. Otele gelen insanların müşteri gibi değil de misafir gibi görülmesi gerektiğini dile getiren Kaynak, “Evinizde misafir ağırlar gibi müşterileri ağırlamak gerekir.” dedi. Kendi kariyer gelişiminden de bahseden Kaynak, bu işe ilk komi olarak başladığını, altı ay ücretsiz çalıştıktan sonra kariyer basamaklarını teker teker tırmanarak bu gün genel müdür olduğunu söyledi.
“Doğru insanı doğru pozisyonda çalıştırmak”
Etkinlikte son konuşmacı olan Sancak Basa ise insan kaynaklarının önemine değinerek amaçlarının ‘doğru insanı doğru pozisyonda çalıştırmak’ olduğunu dile getirdi. Basa, globalleşen dünyayla ihracatın önem kazandığını vurgulayarak yabancı dil bilen adayların iş başvurularında bir adım öne geçtiğini belirtti. Atık işe alım süreçlerinde ekol olmuş üniversitelerin öğrencilerine öncelik verilmediğini, kişisel gelişime önem verildiğini kaydeden Basa, söyleşisini öğrencilere birebir sorduğu esprili sorularla renklendirdi. Söyleşi, öğrencilere çeşitli hediyelerin dağıtılmasıyla son buldu.
Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi
Etkinlikte söyleşinin ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Katılımcılara plaket sunulmasıyla etkinlik sona erdi.
Okunma Sayısı: 60