Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ, 7. ÜSİMP ULUSAL KONGRESİNE KATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü (KMÜ PTTO) Erciyes Üniversitesinde düzenlenen Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Kongresine katıldı. Bu yıl yedincisi düzenlenen ulusal kongrede KMÜ’yü Tevfik Çırpar ve Ayşe Baç temsil etti.

Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ÜSİMP 2014 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ile çok sayıda davetli katıldı.

“Bilim kültürünü davranış biçimi haline getirmeliyiz”

ÜSİMP Düzenleme Komitesi Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, ülkemizde tüm alanlarda 55 bin civarında bilim insanı olduğuna dikkat çekerek, “75 milyonluk nüfusun binde biri bile bilim ve teknolojiyle, Ar-Ge ve inovasyonla ilgili değil. Biz bilim ve teknolojide sıçrama yapmak istediğimizde insan kaynakları konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Bu zorlukları aşmak için bilim kültürünü, sanayi, inovasyon, Ar-Ge kültürünü davranış biçimi haline getirmemiz gerekiyor." dedi.

“Bilime ve akla önem vermeliyiz”

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da “Birçok İslam ülkesi petrolden para kazanıyor. Doğal kaynakları var ama bunlar sürekli olan şeyler değil, günün birinde bitecektir. Pek çok gelişmiş ülke ise doğal kaynağı olmamasına rağmen ileri teknoloji satarak bu ticaret açığını kapatıyor. O bakımdan bilim ve akla önem vermek durumundayız.” şeklinde konuştu.

“TTO'lar Türkiye'nin çehresini değiştirecek”

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ise bilim adamlarının yapmış olduğu yüksek teknoloji araştırmaları, nanoteknoloji, gen araştırmaları gibi araştırmaların hep kağıt üzerinde kaldığını ifade ederek, “Bu kağıt üzerindeki bilgilerin sanayiye aktarılıp ekonomiye dönüştürülmesiyle Türkiye'nin çehresi değişecektir. Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO), yaptığı çalışmalarla ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmayı hedefliyor." dedi.

“Benzer etkinlikleri üniversitemiz ev sahipliğinde de yapacağız”

KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu, ÜSİMP Ulusal Kongresi hakkında yaptığı açıklamada “Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda göstermiş olduğu destek programları ile öncü konumda olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin bu programda yer alması, hem ilimiz hem de üniversitemiz adına önemli ve gurur verici bir gelişmedir.” dedi.

Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu ayrıca ilerleyen dönemlerde ÜSİMP tarafından uygulanacak yeni projelerin bir parçası olmaya kurumsal yapı anlamında hazır olduklarını ve bu yönde irade ortaya koyarak benzer etkinlikleri KMÜ ev sahipliğinde yapmak istediklerini dile getirdi.

Kongrenin ardından 20 üniversiteden 88 projenin yer aldığı Proje Park 2014 Ar-Ge Proje Pazarı sergisi gezildi ve etkinlik sona erdi.

       

 

Okunma Sayısı: 46