Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ’DE “BUGÜNÜN GENÇLERİ, YARININ LİDERLERİ” EĞİTİMİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KMÜSEM) ile Sürekli Eğitim ve Kalite Derneği (SÜREKDER) işbirliğiyle düzenlenen “Bugünün Gençleri, Yarının Liderleri” projesi kapsamında Doç. Dr. Ali İlseven, KMÜ’lülerle buluştu.

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı konferans salonunda 30 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen ücretsiz eğitim programına çok sayıda öğrenci katıldı.

“Dünyadaki Son Türk Devletinin Başkentinde Olmak Gurur Verici”

Kendisinin de aslen Karamanlı olmakla birlikte atalarının 1600’lü yıllarda buradan Kafkasya’ya göç ettiklerini, ardından 1800’lerin sonunda yeniden Türkiye’ye döndüklerini belirten İlseven, Mevlevi ve asker kökenli bir aileye mensup olduklarını vurguladı.

“Dünyadaki son Türk devletinin başkentinde olmak gurur verici” diyen İlseven, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine ilk kez 2010 yılında geldiğini, bunun ise KMÜ’ye ikinci gelişi olduğunu belirtti.

“Kendi emeğinizle yürüyün, kolaycı olmayın”

NLP, hipnoz, iletişim ve filtreler (önyargılar) hakkında sunumlarda bulunan Doç. Dr. İlseven, “Bilinçaltınız tertemiz ve nötrdür. Siz, olumsuz duygulara kapılıp başınıza gelmesini istemediğiniz şeylere odaklandığınızda o olumsuzlukları hayatınıza çekersiniz.” dedi. İlseven, öğrencilere başarılı insanların biyografilerine bakmalarını ve hayatlarına onları aynalamalarını tavsiye ederken “Kendi emeğinizle yürüyün. Bir kelebeğin kozasından çıkma gayreti gibi gayret gösterin. Kolaycı olmayın.” diye konuştu.

Türkiye’nin girişimci insanlar yoluyla dünyanın öncü ülkeleri arasında yer alabileceğine vurgu yapan İlseven, “Müteşebbisliğin tek yolu, insanlarla doğru iletişim ve onları dinlemektir.” dedi.

“İlk yanlışa tecrübe, ikinciye hata denir”

Değişimin “7 İ Kuralı”ndan söz eden İlseven, bunları “İhtiyaç hissetmek, İstek duymak, İtimat etmek, İnanç, İrade, İltifat ve İspat” olarak açıkladı. İlseven, insanların genellikle kendileri için değil de başkaları için yaşadığına dikkat çekerek insanın aslında yalnız olduğunun bilincine varması gerektiğini hatırlattı.

“İnsan doğduğunda kulağına ezan okunur, namaz kılınmaz. Öldüğünde ise ezan okunmaz, namazı kılınır. Dolayısıyla ömür, ezanla namaz arası kadar kısadır.” şeklinde konuşan İlseven, “Kendiniz olmak için yanlış yapmaktan çekinmeyin. Çünkü ilk yanlışa tecrübe denir. İkinci yanlış ise hatadır.” diye konuştu.

“Armudun sapını, üzümün çöpünü bırakın”

Yaratılışın adil olduğuna dikkat çeken İlseven, insanların dış görünüşüne aldanmamak gerektiğinin altını çizdi. İlseven, “Evlilikte sizin sevdiğinizi değil, sizi seveni tercih edin.” önerisinde bulunarak “Armudun sapını, üzümün çöpünü bırakın. Onlar sadece sap ve çöptür; gıda bile değil.” diye konuştu.

Sunumunda iletişim süreçlerinden de söz eden İlseven, “Gerçek iletişimin üç dili vardır: Görsel, işitsel ve kinestetik (dokunsal). Dünya toplumunun %65’i görsel ağırlıklıdır. Ancak çoğu insanın iki ayrı iletişim dili vardır.” dedi. İlseven, görsel insanların düşünüp konuşmayı tasarlarken gözlerini yukarıya doğru, işitsel insanların kulak hizasında yanlara doğru, dokunsal insanların ise aşağıya doğru çevirdiklerini söyledi.

Sunumunun sonunda öğrencilere trans müziği eşliğinde geçmişi temizleme uygulaması, kendi deyişiyle devre temizliği yaptıran İlseven, sahneye çıkardığı öğrencileri de hipnoz etti.

Etkinlik, KMÜ SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın’ın Doç. Dr. Ali İlseven’e teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi. Ardından Doç. Dr. İlseven, kitaplarını imzaladı.

   

   

   

   

 

Okunma Sayısı: 43