Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) rektör yardımcılığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın ardından bir yazı kaleme aldı. Aynı zamanda KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eski öğretim üyesi ve Basın Yayın Birimi eski sorumlusu olan Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 1999 yılından itibaren görev yaparak 2015 yılı mart ayında emekliye ayrılmıştı.
Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, Prof. Dr. Mehmet Karataş ile ilgili şu satırları yazdı:
“Akademik hayatımda önemli bir yeri olan ve değer katan bir dosttur Mehmet Hoca… Kardeşimdir.
Koşuşturmaca içinde, dolu dolu bir tempoyla yıllarca verimli ve hayırlı olduğuna inandığım farklı işler yaptık ve Ondan çok şey öğrendim…
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ilk atandığı 2008 yılında, “Sizi çok değerli bir dostumla tanıştırmak istiyorum. Bundan sonra Mehmet Karataş Hoca ile çalışacaksınız; birlikte üniversitemizde çok verimli işler yapacağınıza inanıyorum.” dediğinde bu kadar geniş yelpazede deneyimleri olan bir akademisyenle çalışacağımızı hiç düşünmemiştim.
Mehmet Karataş Hoca hem bizden, hem de bizden fazla biridir. Olaylara hep farklı boyuttan bakar ve hızlı düşünerek pratik çözüm önerileri getirir. Başarısının sırrı da burada gizlidir. Önderlik yaptığı birçok işte, analitik yeteneğine ve pratik zekâsına hep şahit olmuşumdur.
Biz dünya telaşıyla yalpalarken, o cetvelle çizilmiş gibi dümdüz bir yolda ilerledi. İstikamet sahibidir Mehmet Hoca. Göllerden okyanusa açılmış, çook mesafeler almış bir karakterdir.
Defalarca zayıfa güç, düşküne tay olduğunu gördüm. Çoğu yardımı sessizce yaptı hem de. Kimselere söylemeden…
Birkaç yıl önce ışığımın söndüğü bir dönemde önüme ışık tutması, benim için çok kıymetlidir. Mehmet Hocanın yön vermesi sayesinde halâ verimli olmak için canla başla çalışıyorum. Eğer yaptığım işler birilerine yarar sağlıyorsa, bunda Mehmet Hocanın yapıp sonra da unuttuğu iyiliklerin payı var.
Yahya Kemal bir şiirinde “Bizden olmayanlar, bizi anlamazlar” der. Eğer yakın mesafede çalışmıyorsanız Hocayı anlamak ve tanımlamak zordur. Oysa önce Onun geçtiği yollardan geçmek gerekir, Onun yaşadığı hüznü, acıyı ve neşeyi tatmak, Onun takıldığı taşlara takılıp yeniden Onun gibi ayağa kalkmak gerekir ki ancak o zaman Onu anlamak mümkündür.
Hakikaten de sizden olmayanlar sizi anlayamazlar; öylesine vahi vahi iddialar sürüp ortamı bulandırır ve paranoya duygusunu tetiklerler. Böyle durumları çoğu kişi yaşıyor ama herkes, Mehmet Hoca gibi pozitif bir yaklaşımla günü yaşayıp geleceğe bakamıyor.
Donanımlı lider pek yetişmiyor ülkemizde. Mehmet Hoca iyi bir organizatör ve liderdir. Çalıştığı ekip arkadaşlarıyla iyi bir hamur karar, o hamura kendini de katar.
Ben birkaç yıl da olsa öyle bir lider ile çalışma şansı elde ettim çok şükür.
Mehmet Hocanın uzun yıllar çalışmasının meyveleri olan değerli eserleri, onun hafızalarda kalacak anıların hiç dinmeyen bir şelale gibi akmasını sağlayacak.
Eğer varsa üzerimdeki arkadaşlık ve kardeşlik haklarımı helal ediyorum. Değerli kardeşimi Rabbim rahmetiyle nurlandırsın, işlerini kolaylaştırsın, değerini bilenleri artırsın.”
Okunma Sayısı: 101