Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLER ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) farklı bir etkinliğe imza atıldı. Karaman İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 150 kişilik grup yerleşkeye gelerek üniversite öğrencileriyle buluştu. KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Taylan Can Doğanay’ın öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Üniversite Öğrencisi Olmak’ temalı buluşmada ortaokul öğrencilerinin üniversite öğrencisi kimliği hakkında merak ettikleri konular tartışıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan KMÜ öğrencileri Bahadır Aydoğdu, Büşra Günoğlu, Çiçek Alpaslan, Elif Yayla, İlyas Kılıç, Kadir Balcı, Leyla Aysel, Şeyma Gül Küçük, Züleyha Temel günlük yaşantılarını ve üniversite öğrencilerinin merak edilen yönlerini anlattılar.

Dokuz Farklı Öğrenci, Yaşantısını Anlattı

Tanışma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta, tanışma organizasyonunun her iki öğrenci grubu adına da anlamlı bir etkinlik olduğunu söyleyerek katılımlarından dolayı okul temsilcileri ile öğrencilere teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Usta’nın ardından konuşan Arş. Gör. Taylan Can Doğanay ise aklımız ve ruhumuzun kıraç topraklar gibi günden güne bereketsizleştiğini belirterek, “Toprağın bereketlenebilmesi için suya, insanın bereketlenebilmesi için ise huya ihtiyaç vardır. Artık birbirimizin hikâyelerini dinlemiyoruz, daha da üzücüsü hikâyelerimize inanmıyoruz. Oysa hikâyelerle büyütülmemiş miydik? Bugün burada üniversite öğrencilerinin kendi hikâyelerini dinlemek için buluştuk. Umarım sizler için de güzel ve faydalı bir buluşma olur. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

Elif Yayla ve Büşra Günoğlu isimli öğrenciler bir biyomühendislik öğrencisinin gününü ağırlıklı olarak laboratuvar ortamlarında deney çalışmaları ile geçirdiğini söyleyerek mühendislik yaşantısında keyifli zamanların yeni buluşlar ile anlam kazandığını belirttiler.

Züleyha Temel ise gayret edildiği takdirde her şeyin başarılabileceğini ifade ederek, “Gıda mühendisliği oldukça keyifli bir bölüm ve ben üniversite öğrencisi olarak hedeflerimi çok daha ileriye taşıdım.” dedi.

Leyla Aysel, sosyoloji bölümü öğrencisi olarak içerisinde yaşadığımız toplumu incelediklerini belirterek, “Toplumun yaşamsal süreçlerini izlemekten daha güzeli, nedenleriyle toplumu anlamaktır. Öğrenci olarak bir kısım sorunlarımız elbette ki olabiliyor. Ancak bunlar öğrenci toplulukları gibi birliktelikler ile aşılabiliyor.” şeklinde konuştu.

Edebiyat Fakültesi öğrencisi olan Kadir Balcı öğrencilik yıllarında toplumumuzun kültürel mirasını edebi eserlerde öğrenme imkânını bulma şansı yakaladığını söyledi.

Şeyma Gül Küçük ise işletme bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Mezun olmaya yaklaştığım için aslında hedeflerime daha da yaklaştım. Üniversitemizde ve şehrimizde yapılabilecek en keyifli şey kitap okumak ve özellikle de yabancı dil öğrenimine önem vermek.” dedi.

Çiçek Alpaslan, İlyas Kılıç, Bahadır Aydoğdu isimli öğrenciler de ilk zamanlar aileden uzakta olmanın güzel geldiğini fakat insanın zaman içerisinde inanılmaz bir özleme tutulduğunu vurgulayarak, “İlerleyen zamanlarda ailenin yanı başında olması ne demekmiş daha net anlaşılıyor. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileri olarak öncelikle ‘ben kimim’ sorusundan başlayarak bir öğrenme serüvenine çıktık. Hedeflerimiz mezun olduğumuz takdirde çeşitli sınavlardaki başarılarımıza bağlı olarak kamu kurumlarında görev almak.” şeklinde konuştular.

Tanışma etkinliği Karaman İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sorularının cevaplanması ve yerleşke gezisinin ardından sona erdi.

               

 

 

Okunma Sayısı: 86