Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ, ÜÇÜNCÜ ULUSAL GENÇLİK TARTIŞMALARINA EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu ile Genç Sosyal Bilimciler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Üçüncü Ulusal Gençlik Tartışmaları kapsamında siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve çeşitli üniversitelerden öğrenci kulüpleri Karaman’da buluştu.

Karaman Valisi Murat Koca, Antalya milletvekili Mustafa Apaydın, İstanbul eski milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Karaman Belediye Başkan Vekili Reşit Kızıldeniz, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Şimşek Bisküvi Gıda Yönetim Kurulu adına Dilaver Topal, il ve üniversite protokolü, davetliler ve öğrencilerin katılımıyla KMÜ Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Geleneğin temsilcileri ile geleceğin temsilcileri bir arada”

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Başkanı Burak Duran, etkinlikle birlikte geleneğin temsilcileri olan vekiller, akademisyenler ve bürokratlarla, geleceğin temsilcileri olan öğrencilerin bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirterek, “Milletimizin aydınlık yarınları için önemli bir organizasyon olan bu programın hepimiz için faydalı geçmesini temenni ediyorum. Programda emeği geçen, bize destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Millet olmanın önemini bilerek bir bütün olmalıyız”

Genç Sosyal Bilimciler Derneği Başkanı Burak Öztürk ise dernek olarak yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi vererek gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden bahsetti. Öztürk, bu tip organizasyonlarla katılımcıların birbirlerini dinleme ve anlama imkanı bulduklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençler olarak sivil bir inisiyatif geliştirerek uzlaşma kültürünü egemen kılmak amacıyla gayret gösteriyoruz. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bizler millet olmanın önemini bilerek bir bütün olmalıyız. Milletleri millet yapan çok farklı değerler mevcut. Ülkemizin hangi şartlarda bu günlere geldiği hepimizin malumudur. Umarım program hepimiz için hayırlara vesile olur. Programın düzenlenmesinde emeği geçen, bize destek veren ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından ‘Türk Dış Politikasında Sıfır Sorun mu Sırf Sorun mu’ konulu ilk oturuma geçildi. Altı oturum halinde gün boyu süren programda Avrupa Birliği müzakere süreci, Arap baharı, yerel yönetimler, başkanlık sistemi, terör sorunu gibi konular ele alındı.

Toplam 18 akademisyenin jüri üyesi olduğu ve yüz farklı üniversiteden hukuk, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki öğrenci kulüplerinin başkanlarının tartışmacı olduğu program, katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi. 

 

                                                   

 

Okunma Sayısı: 58