Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Personel Daire Başkanlığı tarafından “Gazete Kâğıdından Paraşüt Yapmak” konulu seminer düzenlendi.
KMÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve ünlü Kişisel Gelişimci Yazar Ahmet Şerif İzgören’in verdiği seminere Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, dekan ve müdürler, üniversite personeli, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Seminerde İzgören, her işin başlangıcının emek olduğuna vurgu yaparak, hayatının belirli dönemlerinde farklı zorluklar yaşadıktan sonra Baş Antrenör olan Çetin Yılmaz, ilk Türk uçağını yapan Vecihi Hürkuş ve LÖSEV’in kurucusu Prof. Dr. Üstün Ezer gibi şu an adından söz ettiren başarılı insanların hayatlarından kesitler vererek sunumuna başladı.
“Kendi hakkınızı sadece kendiniz yersiniz”
İzgören, Türkiye’nin dünya güven endeksinde elli dördüncü sırada yer aldığını belirterek milletimizin iş kalitesinin çok düşük olduğunu gerçek hayattan örneklerle açıkladı. İzgören, “Siz öncelikle kendinize şu soruyu sorun; ben yapacağım işi dünyanın her yerinde yapabilir miyim yoksa sadece şu an yaşadığım yerde mi çalışabilirim? Başarısızlıklarınızdan kimseyi sorumlu tutmayın. Her şey kendinizde bitiyor. Kendi hakkınızı sadece kendiniz yersiniz. Konfüçyüs, ‘Karanlığa küfredeceğine bir mum yak’ sözüyle yanlış gördüğümüz şeyleri düzeltmek için çaba sarf etmemiz gerektiğini ifade ediyor.” dedi.
“Sistemin sizi keşfetmesini beklemeyin, siz kendinizi keşfedin”
Türkiye’de yüzde 70 oranında üniversite mezunu gencin, okuduğu alanın dışında çalıştığına dikkat çeken İzgören, “Kendi hayatlarını yaşayamayan aileler, çocuklarını kendilerinin olmak istedikleri alanlara yönlendiriyor. Kendiniz hangi alana ilgi duyuyor ve hangi alanda çalışmak istiyorsanız o yolda devam edin. Sistemin sizi keşfetmesini beklemeyin, siz kendinizi keşfedin.” diye konuştu.
“Hayatta bir nedeniniz olsun”
Avusturyalı sporcu Felix Baumgartner’in beş yaşında çizdiği resimde paraşütten atlama hayalini 43 yaşında uzaydan atlayarak gerçekleştirdiğini söyleyen İzgören, şunları dile getirdi: “Hayatta bir nedeniniz olsun. Gelecek için hedef koymak dünyanın en kıymetli işidir. Amacınıza ulaşmak için uyguladığınız eylem planı çok önemli fakat öncelikli olarak işinize odaklanın, sonuca değil. Elinizi taşın altına sokun, hiçbir şey torpille olmaz, kesinlikle mücadele etmelisiniz.”
“TUP: Türkiye Uğur Böcekleri Programı”
Seminerin sonunda çalışma prensiplerinden söz eden Kişisel Gelişimci Yazar, “İzgören Akademi Eğitim ve Danışmanlık Şirketi olarak 2004’ten bu yana Türkiye Uğur Böcekleri Programı ile gönüllü seminerler vererek ülkemizin dört bir yanında bilgilerimizi paylaşıyoruz. Gönüllü uğurböceklerimizle beraber toplamda 79 projeyle 300 binden fazla kişiye ulaştık. Daha eğitimli, daha çok okuyan bir ülke için çalışıyoruz. TUP olarak dürüstlük, kaliteli iş, girişimcilik, hoşgörü ve vatan sevgisi ilkeleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Vatan sevgisi çerçevesinde ırk, dil, din ayrımı yapmadan sadece insanlara faydalı olmak gayesiyle bir çocuğun elinden tutup hayatında bir nebze farklılık yaratabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.
Ahmet Şerif İzgören, salondan seçtiği iki kişiye kitaplarını hediye ederek seminerine son verirken KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de İzgören’e plaket takdim etti. Ardından İzgören, kitaplarını imzalayarak takipçilerle bir müddet sohbet etti.
Okunma Sayısı: 77