Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü atadı.
Resmi Gazetede yayınlanan 22 Ocak 2017 tarihli ve 29956 sayılı kararla ataması yapılan Prof. Dr. Mehmet Akgül, Cumhurbaşkanlığı Makamının 21 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 2017/9 sayılı kararıyla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine rektör olarak atandı.
Prof. Dr. Mehmet Akgül Kimdir?
1968 yılında Karaman'ın Sarıveliler ilçesine bağlı Turcalar’da doğdu. İlköğrenimini Ermenek'te, ortaöğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine araştırma görevlisi olarak atandı. Aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü eğitimine başladı. 1997 yılında Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansını, 2001 yılında Lif ve Kağıt Teknolojisi Anabilim Dalında doktorasını tamamladı. Doktorasını bitirdikten sonra yaklaşık bir yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Araştırma Görevlisi Dr. olarak çalıştı. 2002-2006 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesinde, 2006-2007 yıllarında da Düzce Üniversitesinde yardımcı doçent olarak çalıştı. 2007 yılında doçent doktor, 2013 yılında Düzce Üniversitesinde profesör oldu. Akgül, 2014 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 2014 yılı eylül ayında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bölümünde göreve başladı. Ekim 2014'ten itibaren NEÜ Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığını yürütmekteydi. Prof. Dr. Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2017 tarihinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektörlüğüne atandı.
Akgül; KTÜ, KSÜ, AİBÜ ve DÜ’de olmak üzere, üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri fonu destekli toplam 8 adet proje ile ulusal destekli DPT, TÜBİTAK, TUBİTAK-COST, SANTEZ projelerinde yürütücü, araştırmacı ve eğitici, yine 2 uluslararası projede yürütücü ve araştırmacı olmak üzere toplam 14 adet projede görev aldı. Diğer yandan 42’si yurtdışı olmak üzere 76 bilimsel çalışması bulunuyor. Ayrıca Akgül, projelerden sağladığı kaynaklarla Orman Ürünleri Kimyası, Lif Levha Üretimi, Kağıt Hamuru, Kağıt Üretimi ve Kağıt Test Laboratuarlarının kurulumunu sağladı.
Akgül’ün eserleri, uluslararası indekslerce taranan dergilerde yaklaşık 200 civarında atıf aldı. Birisi alınmış ulusal ve diğerinde süreci devam eden (askıda) uluslararası patent çalışması bulunuyor. Akgül, başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bilimsel ve teknik gezi çalışmalarında bulundu. Danışmanlığında 7 adet yüksek lisans, 2 adet doktora tezi tamamlandı. Akgül, akademik hayatı boyunca, orman ürünleri kimyası, kağıt teknolojisi ve kompozit malzemeler üzerine çalışmalar yürüttü. Anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, fakülte kurulu üyeliği, senato ve üniversite yönetim kurulu üyeliği yaptı.
Çeşitli panel ve sempozyum bilimsel kurullarında ve birçok derginin değerlendirme komitesinde yer alan Akgül, uluslararası ve ulusal dergilerde hakemlik, TÜBİTAK ve SANTEZ projelerinde panelistlik, TÜBİTAK-TEYDEP projelerinde izleyicilik görevlerinde bulundu. Kendi mesleği ile ilgili yurt dışı ve içinde sivil toplum kuruluşlarında görev aldı ve üyelikleri devam ediyor. American Chemical Society üyesi olan Akgül, İngilizce bilmekte olup evli ve beş çocuk babası.
Okunma Sayısı: 103