Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından kitap tahlili yapıldı.
Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ‘Küçük Prens’ adlı masal kitabı Arş. Gör. Mustafa Selman Tosun moderatörlüğünde öğrenciler tarafından konuşuldu.
Küçük Prens’in simgelediği kavramları açıklayan Tosun, “Küçük Prens insanın kendisiyle, çevresiyle ve Tanrı ile yaşadığı düzlem ve problemler ekseninde mutlağı arayışıdır. Ayrıca metaforlarla örülmüş dünyada kutsala, insana, mükemmelliğe, mutluluğa gönülle mi yoksa akılla mı erişilebileceğini arama çabasıdır.” dedi.
Eserde Küçük Prens'in yurdundan ayrılıp altı ayrı gezegene yaptığı geziler hakkında bilgi veren Tosun şunları söyledi: “Kitapta, sanatsal olarak güzel olanı görmek yerine niceliksel olanı öne çıkaran tipolojiler üzerinden modern toplum eleştiriliyor. Kralın gezegeni otorite tutkusunu, sanatçının gezegeni kendini beğenmişliği ve sanatçının toplumla yitirmiş olduğu iletişimsizliği, sarhoşun gezegeni umutsuzluk ve buna dayanan unutma isteğini, işadamının gezegeni amaçsız sahip olma tutkusunu, fenercinin gezegeni anlamsız ve sorgulamaksızın yerine getirilen görev duygusunu, coğrafyacının gezegeni ise bilimi kimin için yaptığını unutan bilim adamını ve bilim anlayışını sembolize ediyor."
Etkinlikte öğrenciler okudukları sayfalarda dikkatlerini çeken kısımları paylaşırken kendini yargılamanın başkalarını yargılamaktan daha zor olduğunu, insanın kendini yargılamayı başarırsa gerçek yüceliğe ereceğini, ayrıca kitabın aslında bir masal gibi dursa da hem çocukların hem de büyüklerin okuyup anlamlar çıkarması gereken bir başyapıt olduğunu belirttiler.
Okunma Sayısı: 81