Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. ÖĞRENCİ KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bu yıl sekizincisi düzenlenen Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresine ev sahipliği yaptı.

İlki 2010 yılında düzenlenen ve geleneksel hale gelen kongrenin açılış töreni KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programı üniversitenin tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, her yıl Türkiye'nin farklı bir ilinde ve farklı bir üniversitesinde gerçekleştirilen kongrenin bu yıl Karaman’da gerçekleştirilmesinden ve böyle bir organizasyona üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Rektör Akgül, Karaman’ın, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra bir gıda şehri olma özelliğiyle ön plana çıktığını belirterek şöyle konuştu: “Karaman elma, ceviz, badem, kuru fasulye, nohut, yulaf, şekerpancarı üretiminde ülkemizde ilk 10'da yer almaktadır. Bunun yanı sıra Türkiye’de üretilen bisküvi, kek, gofret ve çikolatanın üçte birinden fazlası, bulgurun ise beşte biri Karaman’da üretilmekte, yine ihraç edilen paketli bulgurun yüzde 80'i Karaman'dan karşılanmaktadır. Gıda sanayisi bakımından ülkemizde ilk sıralarda yer alan Karaman'ın, özellikle Serbest Bölgenin faaliyete geçmesiyle çok yakın bir gelecekte küresel ölçekte de adından söz ettireceğine inanıyoruz.”

Tarımsal üretim ve gıda ihtiyacı ile ilgili istatistiksel veriler paylaşan Rektör Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak bizler hem araştırma altyapımızla, hem öğretim elemanları ve öğrencilerimizle gerek şehrimiz ve bölgemize gerekse bilim camiasına en üst düzeyde hizmet sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Program, KMÜ Gıda Mühendisliği Bölümünün tanıtımının ardından bildirilerle devam etti. İlk olarak Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksel, Hububat Ürünleri ve Sağlığımızı Tehdit Eden Yanıltıcı İddialar hakkında sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Döhler Gıda Karaman Tesisi Temsilcisi Bülent Ateş tesis hakkında bilgiler sunarak yapmış oldukları Ar-Ge yatırımlarını anlattı. Son olarak da TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 2. Başkanı Yaşar Üzümcü gıda mühendislerinin istihdam sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kongrenin öğleden sonraki oturumunda ise İstanbul Halk Ekmek Ar-Ge Mühendisi Dr. Mitat Talay, Ekşi Hamur Teknolojisi ile Ekmek Üretimi hakkında sunum gerçekleştirirken EFSA Türkiye Temsilcisi Nur Budak ise Gıda Güvenliği Risk Değerlendirme ve EFSA hakkında bilgiler paylaştı. Duru Bulgur Gıda Sanayii Kalite Güvence Müdürü Ece Duru da Duru Bulgur Gıda Sanayii ve Turquality Çalışmaları hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

Gıda Mühendisliği 8. Öğrenci Kongresi, plaket ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından poster yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Kongrenin bitiminde 9. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresinin nerede düzenleneceğine ilişkin değerlendirmeler yapılarak önümüzdeki yıl kongrenin Malatya'da İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

                                       

Okunma Sayısı: 51