Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje Teknoloji Transfer Ofisi, Konya Teknokent, ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı eğitimi düzenlendi. Konya Teknokent Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda BİGG Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Yeliz Erenler ve Girişimcilik ve Şirketleşme Temsilcisi Merve Yıldırımoğlu Bireysel Genç Girişim (BİGG) hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Yeliz Erenler BİGG programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin desteklenerek yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen firmalara dönüşebilmesini amaçladıklarını dile getirdi. Girişimcileri, toplumun gereksinim duyduğu ürünleri üretip, sunulan hizmetlerle maddi ve manevi kazanç elde etmeyi hedefleyen kişiler olarak tanımlayan Erenler, risk yönetme becerisi, kararlı ve liderlik özelliklerini taşıyan girişimcilerin bu programdan yararlanmalarını tavsiye etti.
Yeliz Erenler’in ardından sunum yapan Merve Yıldırımoğlu ise program ile birlikte Türkiye’deki yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına ve hayata aktarılma konusunda girişimcilere 150 Bin TL’ye kadar destek sağlandığını söyledi. Malzeme, metalurji, kimya, ulaştırma, savunma, enerji ve tekstil teknolojileri, makine imalat teknolojileri, elektirik elektronik teknolojileri, biyoteknoloji, tarım, çevre ve gıda ile bilişim teknolojileri gibi farklı alanların program ile desteklendiğini dile getiren Yıldırımoğlu, “Proje; teknoloji düzeyi ve yenilikçi yönü varsa, uygunluğu ve yapılabilirliği şartlara uyuyorsa, ticarileşme potansiyeli öngörülüyorsa destek alabilmektedir. Girişimcilerin en çok merak ettiği soru ise proje olumsuz sonuçlanması durumunda destek verilen paranın geri alınıp alınmayacağı oluyor. Eğer bütün şartlar sağlanmış ama sonuç olumsuz olmuşsa para geri alınamaz.” dedi.
Okunma Sayısı: 98