Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

SOSYAL MEDYANIN BİLİNÇLİ KULLANIMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Damla Öğrenci Topluluğu tarafından "Sosyal Medyanın Bilinçli Kullanımı" konulu seminer düzenlendi.

Selime Dursun'un topluluk hakkında verdiği bilgilerin ardından seminerini vermek üzere sahneye gelen Sosyal Medya Uzmanı Recep Cöhce, sosyal medyanın tanımını yaparak konuşmasına başladı. "Sosyal medya, yeni nesil web teknolojilerinin getirdiği tüm sosyal ağları kapsar ve eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği platformdur." diyen Cöhce, "Bilgiye kolay yoldan erişim, hayatı geliştirmekle birlikte bir o kadar da insanı köreltiyor. Beynimiz gereksiz bilgilerle doluyor ve kitap okumuyoruz." şeklinde sosyal medya kullanımını eleştirdi.

Seminerini güncel örneklerle destekleyen Cöhce, sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal medya bizi sosyalleştirmiyor, bilakis asosyalleştiriyor. İnsan ilişkileri yara almaya başladı. Konuşarak anlaşma yetimizi kaybetmeye başladık.  Herşey parmağımızın ucunda; sadece yazarak iletişim kuruyoruz. Üstelik dilimiz yozlaşıyor; Türkçeyi yerinde ve doğru kullanmıyoruz."

Cöhce, yapılan araştırmalara göre sosyal paylaşım sitelerinin insanların psikolojisini bozduğunun kanıtlandığını ifade ederek "Sigara, alkol ve uyuşturucu; üç bağımlılık maddesiyken bunların hepsinin üstüne sosyal medya ve online oyunlar çıktı. Artık internetten uzaklaştırılan insanlar, tıpkı bağımlılık yapan maddeleri bırakan insanlar gibi depresyon, agresiflik, iletişim kuramama şeklinde tepkiler veriyor." dedi.

Cöhce, aşırı sosyal medya kullanımıyla birlikte annesini  babasını tanımayan bir neslin yetiştiğini ifade ederek bu durumdan çocukların da mağdur olduğunu, artık emzik yerine ellerine tablet ve telefon tutuşturulduğunu söyledi. "Eskiden ânı yaşar ve bundan zevk alırdık; ama şimdi ânı ölümsüzleştirme yarışı var. Çünkü bunların sosyal medyada paylaşılması gerekiyor." diyen Cöhce, telefon ve bilgisayar başında fazla zaman geçirmeye bağlı olarak ortopedi kliniğine başvuru yapanların oranının 2011 yılından bu yana yüzde 115 arttığına dikkat çekti.

Seminer, plaket takdiminin ardından sona erdi.

   

Okunma Sayısı: 69