Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) işbirliğiyle ‘Mevka Projesi Hazırlama ve Proje Döngüsü Eğitimi’ düzenlendi.
KMÜ'de 12-13 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitime Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız, MEVKA temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Sunumunu Hibe İzleme Uzmanı Nergis Uzun’un gerçekleştirdiği eğitimde 2018 yılı Mali Destek Programı ve Proje Döngüsü Yönetimi hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
Uzm. Uzun, Mali Destek Programının ikiye ayrıldığını belirterek şunları ifade etti: “Küçük ölçekli altyapı mali destek programı; kar amacı gütmeyen kuruluşlar için geçerlidir. Bu program çerçevesinde bölgede turizme yönelik doğal, tarihi ve kültürel potansiyelin geliştirilmesi ile iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik küçük ölçekli altyapı faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlanmaktadır. Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, özel idareler, üniversite rektörlükleri, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi sitesi yönetimleri ve kar amacı gütmeyen kooperatifler gibi pek çok kurum projeye başvurabilir.”
Uzm. Uzun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Odak sektörler mali destek programı ise kar amacı güden kuruluşlar için geçerlidir. Gelişme potansiyeli gösteren odak sektörler ve KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması ile bölgenin sürdürülebilir ekonomik gelişimine katkı sağlanması programın öncelikleri arasındadır. Gerçek kişiler, KOBİ tanımına uyan kurum, kuruluş ve işletmeler ile kar amacı güden birlik ve kooperatifler projeye başvuruda bulunabilirler. Her iki mali destek programı için başvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden sunulur ve son başvuru tarihi KAYS’a giriş için 29 Mart 2018 tarihi iken dosya teslimi için ise 05 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir.”
Hibe İzleme Uzmanı Nergis Uzun, 2018 yılı Mali Destek Programı hakkında açıklamalarının ardından daha kaliteli proje yazmak için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vererek yapılması gerekenleri örneklerle katılımcılara aktardı.
Okunma Sayısı: 40