Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Bunu Yüz Yüze Konuşalım; İş Yaşamına 6 Derece Uzaktasın’ konulu seminer düzenlendi.
Ulusal Ajansta Uzman olan ve Yaşam Koçluğu yapan Serkut Kızanlıklı ile Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Kariyer Koçluğu yapan Filiz Güleç Kutlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Serkut Kızanlıklı ve Filiz Güleç Kutlu interaktif bir sunum yaparak öğrencilerin keyifli vakit geçirmesini sağladı.
Dünyadaki en uzak kişinin size 6 kişi uzaklıkta olduğu teorisiyle ‘iş yaşamına 6 derece uzaktasın’ sunumunu oluşturduklarını belirten Uzmanlar, öğrencilere ‘ne olmak istiyorsun’, ‘ne yapmak istiyorsun’ sorularını yönelterek farkındalık oluşturmalarını sağladılar.
Kutlu, “Kişi öncelikle kendisini farketmeli. Beynimizin arka lobundaki amigdala duygusal ve sosyal tepkilerimizden, anılarımızdan sorumludur. Beyindeki ön korteks ise daha çok mantıklı hareket etmemizi sağlıyor. Beyninizdeki ön korteksi ne kadar çok çalıştırırsanız o kadar iyi olur ve kendinize bir şeyler katarsınız. Amigdalanın sizi tetiklemesine, anlık tepkiler göstermenizi sağlamasına izin vermeyin.” dedi.
Kızanlıklı ise, “Etik değerleriniz, yetkinlikleriniz ve dış motivasyon çok önemli. Güçlü ve zayıf yönlerinizi, fırsatlar ve tehditleri belirleyin ve yazın. Yazın ki eksik ya da fazla olan şeyleri unutmayın. Her durumun fırsatları ve tehditleri vardır. Tehditler için tedbirler alın. Kendi planınızı oluşturun. Mutlaka bir hedef tahtanız olsun. Sizi yolda tutacak değerleri oluşturursanız eğer dışarıdan gelebilecek hiçbir kuvvet size engel olmaz.” şeklinde konuştu.
Öğrencilere, iş hayatına girmeden önce şirketleri tanımaları gerektiğini belirten Kutlu şunları söyledi: “İşe başlamadan önce mutlaka çalışmak istediğiniz şirketi araştırın size uyuyor mu diye. Ne olmak istediğinizden ziyade ne yapmak istediğinizi bilirseniz eğer çalışmak istediğiniz şirketi de belirler ve işe başladıktan sonra hayal kırıklığına uğramazsınız.”
“Üniversiteden mezun olduğunuz bölümün yanında yetkinliklerinizle, sosyalliğinizle, kişilik özelliğinizle kendinizi donatmalısınız.” diyen Kızanlıklı, “Okul başarısının yanında gönüllü faaliyetlere katılın, seçmek istediğiniz meslek seyahatle ilgili olacaksa eğer kitaplardan, youtube’dan, belgesellerden araştırmalar yapın. Girişimcilik desteklerini öğrenin ve mutlaka stajınızı yapın. Her şey sizin kontrolünüzde ve gücünüzde bunun farkında olun.” dedi.
Seminer, konuşmacıların ‘Pes eden %97’lik kısmı yönetenler, pes etmeyen %3'lük kısımdır.’ sözünün ardından plaket takdimi ile sona erdi.
Okunma Sayısı: 1