Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK KARİYER GÜNÜ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Yapı Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İnşaat Mühendisliği ve Kariyer’ konulu iki farklı söyleşi düzenlendi. KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, üniversite personeli ve çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çarbaş program hakkında bilgi verdi. 

“Başarı kalıcı ise anlamlı olur”

İlk oturumda İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Omurtag öğrencilere inşaat mühendisliğinin tarihçesi ve meslek dalı olarak gelişimini anlattı. İnşaat mühendislerinin çevreye ve insanlara karşı sorumlu olmaları gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Omurtag, “Çevre bilinci herkes için önemli çünkü bu sayede kendi çocuklarımıza ve geleceğimize daha sağlıklı yarınlar bırakabiliriz. Bizler tarihte ilkleri başaranların torunlarıyız fakat tarih geçmişte kaldı. Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızı işaret ediyor.” dedi.

İnşaat sektörünün dünya ve Türkiye’deki gelişimi ile ilgili sayısal verileri paylaşan Prof. Dr. Omurtag, “Rakamlar Türkiye ölçeğinde iyi görünüyor fakat dünya ile kıyaslandığında ise yeterli değil. Kendi içimize dönük yaşamak mümkün değil. Eğer tabloda daha üst sıralarda olmak istiyorsak bunu kaliteli mühendislerle başarabiliriz. İnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotifidir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Omurtag sözlerine şöyle devam etti: “Mesleki gençlik mezuniyetle başlar ve bitişi tamamen kişinin kendisine bağlıdır. Okumak, düşünmek, araştırmak, çalışmak gerekiyor. Küçük düşünmeyin çünkü küçük düşünmek küçük insanların işidir. Büyük düşünmeniz için büyük çalışmalar yapmanız gerekiyor. Sürdürülebilir bir başarı için zeki, yetenekli ve zengin olmak yetmiyor. Eğitimli, çalışkan, disiplinli, planlı, kararlı ve hoşgörülü olun. Başarı kalıcı ise anlamlı olur, aksi halde hayal kırıklığı yaşanır.”

“Gelişen teknolojilere ayak uydurun, kendinizi donatın”

İkinci oturumda ise PERI Kalıp Firması Antalya Bölge Satış Müdürü Namık Kemal Doğan öğrencilerle buluştu. PERI Kalıp Firması hakkında öğrencilere bilgi veren Doğan, firmanın 1985 yılından itibaren Atatürk Barajı’nın yapımıyla Türkiye’deki faaliyetlerine başladığını söyledi. Firmanın çalışma alanları ve faaliyetlerinden bahseden Doğan; beton, kalıp ve iskele türleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Konuşmasının son bölümünde firmanın yapmış olduğu ve gelecek dönemde yapacağı projelerle ilgili örnekler sunan Doğan, “İnşaat sektöründe ucuz ya da pahalı diye ifade edilecek bir çözüm yoktur. Ekonomik bir çözüm vardır. Gelişen teknolojilere göre kendinizi donatın ve mesleğe atılmadan önce olabildiğince hazır hale gelmeye çalışın.” şeklinde konuştu.

Söyleşilerin ardından Yapı Öğrenci Topluluğu Başkan Yardımcısı Elif Okcu bir teşekkür konuşması yaptı. Plaket takdimlerinin ardından söyleşi programı sona erdi.

               

 

Okunma Sayısı: 117