Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

KMÜ’DE MALİ MÜŞAVİRLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Muhasebe Mesleği’ konulu söyleşi düzenlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen söyleşi programında Mali Müşavirler Ahmet Yılmaz, Mehmet Güneş Dinçer ve Esat Tekinbay muhasebe, iyi bir muhasebecinin özellikleri, sektörün bayan çalışanlara bakış açısı, staj yaparken dikkat edilmesi gereken konular gibi pek çok konu hakkında açıklamalarda bulundular.

“Muhasebecilik fedakarlık mesleğidir”

Söyleşide ilk olarak söz alan Mali Müşavir Esat Tekinbay, “Başarılı bir muhasebeci olmak için araştırmacı, okuyucu ve yorumlayıcı olmalısınız. Mevzuatı iyi takip etmeli, değişen teknolojiye ayak uydurmalısınız. Her meslekte olduğu gibi muhasebecilik mesleğinde de işinize hakim ve dürüst olmalısınız. İşin zorluğunu ya da yoğunluğunu kabullenerek işe başlamalısınız. Muhasebecilik fedakarlık mesleğidir ve mesai kavramı yoktur.” şeklinde konuştu.

“Sürdürülebilir olmak için yeniliklere ayak uydurmalısınız”

Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz ise öğrencilere öncelikli olarak kendini yetiştiren iyi insanlar olmaları gerektiği tavsiyesinde bulunarak, “Sürdürülebilir olmak için yeniliklere ayak uydurmalısınız. Muhasebe mesleğinde çok fazla elemana ihtiyaç oluyor. Sizler bu mesleğin ve bizlerin devamı olacaksınız. En verimli şekilde kendinizi ilerletmelisiniz. Muhasebecilik mesleğine giriş kolay değil. Kendinizi her alanda yetiştirin ve hayata hazırlayın. Bol bol kitap okuyun." dedi.

“İşin mutfağında vakit geçirin”

Sektörün bayanlara bakış açısına değinen Karaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sekreteri Mehmet Güneş Dinçer ise şunları söyledi: “Mali Müşavirler Odasına bağlı bağımsız 110 büro mevcut ve beş tanesi bayan meslektaşımıza ait. Büyükşehirlerde bu oran daha fazla. Toplama bakarsak eğer sektörün yüzde 40'ı bayanlardan oluşuyor. Muhasebecilik bayanın yapamayacağı bir meslek değil; aksine kendilerini işe verirlerse müşteri ve kurum ilişkilerinde çok başarılı oluyorlar. Bayanlar işleri daha disiplinli, titizlikle ve zamanında yaparlar.”

Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dinçer, “Sektör sürekli değişiyor. Gelecek on yıl içerisinde artık her şey elektronik sisteme dönecek. Bu değişime ayak uydurmak gerekiyor. Mali müşavirlikte stajınızı güzelce yapın, işin mutfağında vakit geçirin. Bu meslekte her şeyi bilmek zorundasınız, mesleğe yönelin. En az bir yabancı dil öğrenin. Sonucunda maddi olarak da mutlu olursunuz.” dedi.

Söyleşi öğrencilerin merak ettiği soruların cevaplandırılmasının ardından plaket takdimi ile sona erdi.

        

 

Okunma Sayısı: 72