Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin tasarladıkları üç ayrı sanayi odaklı proje, TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
KMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Kübra Yıldız, Esma Nur Bulut, Mehmet Karaman ve Onur Demirci'nin yürüttüğü ‘Püskürtmeli Kurutucuda Mikroenkapsülasyon Yöntemiyle Aromalı Yumurta Akı Tozu Üretimi’ adlı proje ile üretim fazlası yumurta beyazının, maliyeti düşük ve besin değeri yüksek peynir alt suyu izolatı ile mikroenkapsüle edilerek bu değerli hammaddenin katma değeri yüksek bir ürüne dönüştürülmesi amaçlanıyor. Projenin akademik danışmanlığını Doç. Dr. Didem Sutay Kocabaş üstlenirken sanayi danışmanlığını Şimşek Bisküvi ve Gıda Sanayi A.Ş. yürütüyor.
Yine KMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Vildan Kaçmaz, Şeyma Ozanlar ve Seher Kara'nın tasarladıkları ‘Kolajen İlaveli Meyveli İçecek’ projesi ile protein içeriği düşük olan meyve suyu, biyo yararlılığı yüksek, eklem, kemik ve cilt sağlığına birçok yararı bulunan kolajen proteini ilavesi ile zenginleştirilerek besleyicilik değeri yüksek fonksiyonel bir ürün haline dönüşecek. Projenin akademik danışmanlığını Doç. Dr. Sibel Yağcı üstlenirken sanayi danışmanlığını Döhler Gıda Sanayi A.Ş. yapacak.
KMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Süeda Nur Kerimoğlu ve Kadriye Köklüdağ'ın tasarladıkları ‘Glutensiz Makarna Üretimi’ adlı projenin ise akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Koyuncu üstlenirken sanayi danışmanlığını glutensiz ürünler ile sektörde hizmet veren Elisa Gold Sanayi Ltd. Şti. firması üstleniyor. Proje kapsamında oldukça yüksek fiyatlara satılan ithal glutensiz makarnanın farklı formülasyonlarla, kolay ulaşılabilir ve düşük maliyetli yerli üretimi hedefleniyor.
Okunma Sayısı: 81