Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

REKTÖR AKGÜL, NİĞDE’DE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ YAZ OKULU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (OHÜ) ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ortaklığı, Vestel Savunma Sanayi A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen Enerji Teknolojileri Yaz Okulu programının açılış töreni gerçekleştirildi.

Niğde'de ‘Yakıt Pili Teknolojileri’ temasıyla düzenlenen Enerji Teknolojileri Yaz Okulu programının açılışına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül,davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını OHÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selahattin Çelik gerçekleştirdi. Doç. Dr. Selahattin Çelik konuşmasında, “Yakıt pili dünya için oldukça önemli bir konu. Bunun neden ve ne için önemli olduğunu eğitim programımızda göreceğiz. Verimli bir eğitim programı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

“Enerji potansiyelini açığa çıkarmak ve gençleri bu alana kazandırmak için çabalıyoruz”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesinin rüzgâr enerjisi potansiyeli, hidrolik santral barajları, doğalgaz çevrim santralleri ve kömür potansiyeli ile ülkemiz enerji sektöründe son zamanlarda oldukça dikkat çeken bir hale geldiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Enerji potansiyellerini açığa çıkarmak, bilimsel projelerle sektörü destekleyerek gençleri bu alanda yetiştirmek amacıyla KOP üniversiteleri olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdiden tüm katılımcılarımızı gelecek yıl Karaman’da ikincisini düzenleyeceğimiz ‘Enerji Verimliliği’ programına davet ediyorum.”

“Enerji öncelikli alanlarımızın başında geliyor”

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise üniversitenin bilimsel, teknolojik ve beşeri potansiyelini ve altyapısını gördükten sonra yakıt pili teknolojileri ile ilgili çalışmalara yoğunluk verdiklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Enerji, öncelikli alanlarımızın başında geliyor. Üniversitemiz hem ‘yakıt pilleri’ anlamında hem de ‘fotovoltaik teknolojileri’ anlamında Türkiye’deki sayılı araştırma laboratuvarlarından birine sahip durumda. Düzenlemiş olduğumuz etkinlik bu alanlarda çalışan akademisyenlerimiz ve gençlerimiz için oldukça önemli.  Yaz okulumuzun şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Açılış programı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmin Ener Ruşen’in ‘Enerji Verimliliği ve Önemi’ konulu sunumu ve Vestel Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Pamuk’un ‘Katı Oksit Yakıt Pili ve Reformer Teknolojileri’ konulu sunumlarının ardından sona erdi.

       

Okunma Sayısı: 81